ЛНУ імені Івана Франка збільшить кількість спільних сертифікаційних програм з Вюрцбурзьким університетом

24 вересня 2015 року відбулася зустріч проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Марії Зубрицької з делегацією Вюрцбурзького університету Юліуса Максиміліана на чолі з проректором з міжнародної співпраці, професором Екхардом Пахе.


У зустрічі також взяли участь в.о. декана юридичного факультету Віталій Косович і заступник декана Роксолана Лемик.Основною темою обговорення було поглиблення  академічної співпраці, зокрема мобільність студентів і викладачів, участь студентів, аспірантів, молодих учених у літніх школах, наукове стажування викладачів у Вюрцбурзькому університеті.

Під час розмови йшлося про підготовку до реалізації двох спільних проектів Львівського національного університету імені Івана Франка та  Вюрцбурзького університету Юліуса Максиміліана, які отримали підтримку Міністерства закордонних справ Німеччини, а саме про проект «Prospects3» і Літню школу з європейського права.

Відтак,відповідно до попередніх домовленостей,упродовж 19-23 жовтня 2015 року делегація Львівського національного університету імені Івана Франка, до складу якої ввійдуть науковці, викладачі, студенти хімічного, фізичного, біологічного, механіко-математичного, економічного, юридичного, міжнародних відносин, філологічного факультетів і координатори проекту - працівники міжнародного відділу, а також колеги з Національного університету «Львівська Політехніка», Українського Католицького університету та Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького відвідають провідний виш Німеччини– Вюрцбурзький університет.

Зважаючи на позитивний досвід запровадження спільної сертифікаційної програми з обчислювальної математики вищого рівня, яку реалізовували Львівський і Вюрцбурзький університети, учасники зустрічі  також обговорили перспективи розвитку нових спільних сертифікаційних програм, а саме - із європейського права та німецького права.

Тож наступним етапом поглиблення українсько-німецької співпраці стане поїздка до Вюрцбурга близько 40 науковців і студентів юридичного факультету Львівського університету, які в листопаді цього року братимуть участь у Літній школі з європейського права, що проходитиме на базі Вюрцбурзького університету Юліуса Максиміліана.


Поділіться з друзями:   

Останні новини