Мінкульт розробляє програму підтримки студентів «культурних» спеціальностей

Міністерство культури розробляє програму підтримки студентів навчальних закладів культури – майбутніх акторів, бібліотекарів, музейщиків тощо.


Про це заявив Міністр культури України В’ячеслав Кириленко в ефірі своєї програми «Про культуру» на першому каналі Українського радіо.

«Ми в Міністерстві культури з наступного року започатковуємо спеціальний проект, який матиме назву «Культурний ліфт». Він передбачатиме роботу з майбутніми випускниками вищих навчальних закладів культури починаючи буквально з першого курсу. Ми будемо пропонувати їм стажування у найкращих мистецьких колективах; у Міністерстві культури, хто цього хотітиме; за кордоном. Запропонуємо гнучку систему державних грантів для молодіжних творчих організацій і молодіжних професійних спілок, щоб студент навчального закладу культури зразу входив в оце життя і розумів, що досягне успіху тільки на умовах конкурентоспроможності», – розповів міністр.

Крім того, В’ячеслав Кириленко повідомив, що цю методику підтримки майбутніх працівників культури буде вписано в спільну з Євросоюзом програму «Креативна Європа». Це питання буде обговорюватися з єврокомісаром з питань культури Тібором Наврачічем, який 18-19 листопада буде в Україні з робочим візитом.


Поділіться з друзями:   

Останні новини