Квіт обіцяє змінити форму фінансування вищих навчальних закладів

7 грудня у Клубі Кабінету Міністрів України під час звіту гуманітарного блоку Уряду за 2015 рік Міністр освіти і науки України Сергій Квіт розповів про основні напрямки діяльності Міністерства.


Сергій Квіт повідомив, що з 2014 року Міністерство освіти і науки працює над імплементацією Закону України «Про вищу освіту». Нещодавно, у листопаді, Верховна Рада ухвалила Закон України «Про наукову та науково-технічну діяльність», підготовлений Урядом, що дасть поштовх у розвитку університетської науки.

Міністр також наголосив, що якість вищої освіти залежить від університетів. Міністерство припинило діяльність 80 вищих навчальних закладів і їх філій, котрі надавали неякісну освіту. Сергій Квіт повідомив, що Міністерство планує змінити форму фінансування вищої освіти. До університетів будуть висуватися базові вимоги – до кадрового забезпечення, або регіональні вимоги. Якщо університет відповідатиме цим вимогам, він матиме право отримувати базове фінансування, а також  частина коштів буде приходити в університет разом з абітурієнтами, які підуть вчитися на потрібні державі спеціальності.

«Це не означає, що зменшиться кількість студентів чи викладачів. Вони будуть працювати та навчатися у сильних університетах», - пояснив Сергій Квіт.


Поділіться з друзями:   

Останні новини