Найкращі українські студенти відправилися навчатися за кордон

Учора, 15 вересня 2011 року у Кабінеті Міністрів України відбулася зустріч Прем’єр-міністра Миколи Азарова та Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника з найкращими українськими студентами, яких держава направляє на навчання у провідні вищі навчальні заклади світу.


Як інформує прес-служба МОНМС, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 року Міністерство освіти і науки, молоді та спорту провело конкурсний відбір щодо визначення студентів, які поїдуть навчатися за кордон за державний кошт.

«Ми сподіваємося, що конкурс, який провело Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, дозволить виявити найбільш здібних і талановитих серед студентів, виявити таких, які готові своє життя присвятити науці та науковим відкриттям», - підкреслив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр зауважив, що такий конкурс тепер відбуватиметься щорічно: «Ми в цьому році починаємо таку практику і будемо її розвивати. І вже в наступному році ми направимо на навчання набагато більшу кількість студентів».

Микола Азаров висловив сподівання, що після стажування у найкращих наукових лабораторіях світу та отримання ступеня магістра, студенти повернуться в Україну та працюватимуть на її благо.

«Ми зробимо все для того, аби кожен із вас, хто повернеться, отримав достойну роботу та матеріальну підтримку», – запевнив Прем'єр-міністр України.

У свою чергу, Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник повідомив, що цього року участь у конкурсі на навчання за кордоном взяло 500 студентів із 70-ти вищих навчальних закладів, із яких було відібрано 142 особи.

Також, Дмитро Табачник заявив, що вперше за двадцять років існування незалежної України кошти на програму стажування українських студентів та аспірантів за кордоном закладені в державному бюджеті.

«Це унікальна сторінка у розвитку академічної мобільності і можливості отримати освіту. І персонально ініціатива створення цієї програми належить випускнику Московського державного університету імені Михайла Ломоносова, члену-кореспонденту Національної академії наук України Миколі Яновичу Азарову. Це ми маємо знати і пам’ятати. Він відстояв цю програму, провів її через Міністерство фінансів, через Верховну Раду», – зазначив Дмитро Табачник.


Поділіться з друзями:   

Останні новини