37 найкращих молодих вчених Дніпропетровщини поїдуть навчатися за кордон

Серед 140 обраних кандидатів від України на навчання та стажування за кордоном – 37 дніпропетровських студентів, аспірантів, науково-педагогічних працівників, які за державні кошти поїдуть навчатись та проходити стажування у вищих навчальних закладах світу.


Вони пройшли відбір першого відповідного всеукраїнського конкурсу, проведеного Міністерством освіти, науки, молоді і спорту України.

У порівнянні з іншими регіонами Дніпропетровщина посідає перше місце за кількістю переможців конкурсу. Серед кандидатів, відібраних з Дніпропетровщини, – 13 студентів, 11 аспірантів та 13 науково-педагогічних працівників.

Загалом для участі у конкурсі вищими навчальними закладами України було подано більше 500 кандидатур. Наразі 142 з них вибороли право навчатися та проходити стажування за кордоном. Серед 37-ми представників вищих навчальних закладів Дніпропетровщини, які вибороли право на отримання освіти за кордоном за рахунок бюджетних коштів, зокрема, представники Національного гірничого університету, Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара, Українського державного хіміко-технологічного університету, Національної металургійної академії України і Придніпровської державної академії будівництва та архітектури.

«Президент Віктор Федорович Янукович 2011 рік оголосив «Роком освіти та інформаційних технологій». Уперше за двадцять років існування незалежної України кошти на програму стажування українських студентів та аспірантів за кордоном закладені в державному бюджеті», – зазначив губернатор Олександр Вілкул.

«За молодими вченими – майбутнє української науки. Дніпропетровщина має величезний науковий потенціал. Облдержадміністрація заохочує наукові відкриття і підтримує молодих науковців області. За підтримки губернатора Олександра Вілкула в області проводяться три конкурси для молодих вчених. Переможці отримують гранти на реалізацію своїх проектів, сучасну комп'ютерну техніку і можливість стажування за кордоном. У регіоні щорічно проходить більше 10 наукових конференцій за участю студентської молоді. Завдяки підтримці Президента Віктора Януковича наші молоді вчені отримали можливість пройти стажування й отримати освіту за кордоном за державні кошти», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова. Також вона зазначила, що у рамках регіонального проекту «Молодіжна наука» у минулому році 10 молодих вчених області отримали гранти від 50 тис до 70 тис грн. 12 молодих вчених отримали потужні ноутбуки. В цьому році фінансування конкурсів збільшено з 760 до 830 тис грн. У 2012 році буде виділено на цей проект понад 1 млн грн.

«Дніпропетровщина – це науковий та освітній центр України. Освітня система Дніпропетровщини вже сьогодні динамічно вбирає в себе найсучасніші знання та технології. Успіхи наших молодих науковців демонструють високий рівень системи регіональної освіти. В області створюються всі умови для того, щоб ефективно працював ланцюжок «ВНЗ – перше робоче місце». Якісна фахова підготовка молодих висококваліфікованих кадрів – це запорука успішного соціально-економічного розвитку регіону й держави», – наголосив губернатор Олександр Вілкул.

«Конкурс, проведений Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, надасть можливість талановитим молодим науковцям Дніпропетровщини отримати сучасні знання, життєвий і науковий досвід у провідних вищих навчальних закладах світу. Я впевнена, що навчання дніпропетровських студентів, аспірантів, наукових працівників за кордоном сприятиме налагодженню нових контактів Дніпропетровщини із представниками наукових шкіл світу», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.

За кількістю студентів друге місце, після Дніпропетровщини посіли ВНЗ Одеської та Харківської областей, третє місце – ВНЗ Чернігівської області. За кількістю аспірантів, після Дніпропетровської області, друге місце посіли ВНЗ Києва, третє місце – ВНЗ Сумської області. За кількістю науково-педагогічних співробітників, після Дніпропетровської області, друге місце посіли ВНЗ Києва, третє місце – ВНЗ Харківської області та Автономної Республіки Крим.


Поділіться з друзями:   

Останні новини