Міністр освіти пообіцяла зробити прозорим процес ліцензування та акредитації вишів

Про це заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич сьогодні, 10 травня,  під час зустрічі з представниками інститутів громадянського суспільства, членами Громадської ради при МОН України та експертами.


На початку зустрічі міністр наголосила, що є ряд пріоритетних питань, які треба вирішувати у поточному році. Серед них Лілія Гриневич згадала і проблеми, які виникають в університетів при ліцензуванні.

"Важливо не тільки спростити процес ліцензування для вищих навчальних закладів, а і зробити його автоматизованим", - зазначила Гриневич.

"Повинні бути дуже чіткі критерії, яким повинен відповідати виш щоб отримати ліцензію, а інформація про процес проходження ліцензійної справи повинна бути у публічному доступі. Також треба мінімізувати вплив співробітників міністерства та інших установ на цей процес. Тоді можна буде чітко побачити, чи немає штучних затримок у процесі ліцензування", - сказала міністр.

Таким чином, на думку Лілії Гриневич, можна прибрати ті суб'єктивні бюрократичні чинники, які негативно впливають на цей процес.


Поділіться з друзями:   

Останні новини