Проект СНУ ім. В.Даля знов став успішним претендентом на фінансування з державного фонду регіонального розвитку

Проект з термомодернізації лабораторного і навчального корпусів СНУ ім. В.Даля став одним з 50 в Луганській області, які будуть профінансовані в 2017 році з державного фонду регіонального розвитку.


Про це йдеться в передачі «Подробиці» радіо «Пульс».

Інформацію про результати оцінювання інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку озвучив перший заступник керівника Луганської обласної адміністрації Роман Власенко.

Цього року Луганська область отримала 238 млн грн з державного фонду регіонального розвитку. Кошти підуть на 50 проектів у сфері енергозбереження, розвитку інфраструктури і спорту.  Усього ж проектів-претендентів було 420 на загальну суму 1,5 млрд грн.

Фінансування отримають найкращі проекти. Для СНУ ім. В.Даля ця підтримка держави дуже необхідна, бо пошук додаткових джерел фінансування є дуже актуальним для переміщеного вишу. За словами ректора Університету, доктора технічних наук, професора Ольги Поркуян, усі університети є державними, тобто фінансуються на рівні міністерства. Ніколи цих коштів не вистачало, бо виділяються гроші тільки на стипендію, заробітну плату і частково на сплату комунальних послуг. На все інше – комп’ютерну техніку, меблі,  лампочки тощо – Університет шукає додаткові кошти з інших джерел. Одне з них – Державний фонд регіонального розвитку.

Що собою представляє проект СНУ ім. В.Даля, розповів помічник ректора по ресурсному забезпеченню Костянтин Черкас: «Ми надали проект із заміни вікон у двох корпусах – по 1,5 млн грн на кожне приміщення. Реалізація проекту дозволить зекономити на опаленні і, головне, привести умови навчання і праці до нормальних. Почнемо з цього здійснення нашого великого проекту з термомодернізації корпусів. Наступним кроком стане утеплення фасадів, установка теплових насосів, інфрачервоний обігрів великих аудиторій, встановлення сонячних панелей для освітлення приміщень і території».


Поділіться з друзями:   

Останні новини