Міносвіти призупиняє роботу Єдиної державної електронної бази з питань освіти

Відповідного листа  від 13.05.2017 за № 1/9-263 ректорам вишів було направлено заступником міністра освіти Романом Гребою.


В листі йдеться про те, що з 20.05.2017 р. по 12.06.2017 р. доступ користувачів до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) буде тимчасово зупинений. Це пов'язано з проведенням робіт із заміни в ЄДЕБО програмного забезпечення та здійсненням технічних заходів, спрямованих на створення умов безперебійної та якісної роботи ЄДЕБО під час значних навантажень на неї, в тому чисті, в ході вступної кампанії до вищих навчальних закладів.

Міносвіти обіцяє у разі дочасного завершення робіт ДП «Інфоресурс» повідомити користувачів про відмовлення доступу до ЄДЕБО.

“У зв'язку з цим користувачам ЄДЕБО необхідно до 18:00 19.05.2017 р. завершити внесення до бази повних, актуальних та достовірних відомостей, визначених законодавством, станом на зазначену дату. Крім того, з метою своєчасної видачі випускникам документів про вищу освіту навчальним закладам необхідно сформувати до 18:00  18.05.2017 р. замовлення на створення інформації, що відтворюється в документах про вищу освіту, для осіб, які за даними, що містяться в ЄДЕБО, завершують здобуття відповідної освіти не пізніше 18.06.2017 р. За результатами обробки таких, належним чином оформлених, замовлень технічний адміністратор ЄДЕБО у встановленому порядку в електронній формі надасть навчальним закладам до 16:00 год. 19.05.2017 присвоєні реєстраційні номери та інформацію, що відтворюється в документах про освіту. Для осіб, які завершують здобуття вищої освіти після 18.06.2017 р., формування замовлень на створення інформації, що відтворюється в документах про освіту, здійснюватиметься в ЄДЕБО після відновлення доступу користувачів до бази“, - йдеться в листі.

Про точні дату та час повного відновлення доступу до ЄДЕБО, а також про строки внесення до бази відомостей, визначених законодавством, створених у період призупинення її функціонування, буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, нове програмне забезпечення для ЄДЕБО розробило ПАТ «Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій», відповідно до результатів відкритих торгів. Вартість послуг складає близько 10 млн грн.


Поділіться з друзями:   

Останні новини