Авторський колектив вчених ЗДМУ отримав Премію Кабміну

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 травня поточного року авторському колективу роботи «Створення та впровадження у виробництво лікарських засобів на основі Тіотриазоліну для лікування серцево-судинних та офтальмологічних захворювань і підвищення імунітету організму» присуджено у 2017 році Премію Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій.


Лист з таким повідомленням надійшов на адресу ректора ЗДМУ, професора Юрія Колесника з Міністерства освіти і науки України.  Вручення дипломів лауреатам премії відбудеться на урочистостях з нагоди відзначення Дня науки.

До авторського колективу роботи входять: Ігор Бєленічев, Тарас Вінниченко, Олександр Волошко, Денис Гарцилов, Юрій Колесник, Людмила Кучеренко, Іван Мазура, Ірина Олійник, Володимир Семиноженко та Валентин Чебанов.

Така висока відзнака роботи вчених ЗДМУ  на державному рівні  цілком заслужена - університет по праву пишається досягненнями хіміків-фармацевтів, котрі дали життя цілому ряду препаратів, якими послуговуються в лікуванні людей лікарі-практики. Зараз, коли  на часі державна програма імпортозаміщення, особливої ваги набуває  розвиток фармації, зокрема,   створення вітчизняних таблетованих лікарських  засобів. Процес цей дуже копіткий  і довготривалий, він потребує не тільки знань і вмінь науковця, але й сучасного якісного обладнання. Керівництво навчального закладу не шкодує коштів, щоб розвивати матеріальну базу  і удосконалювати науковий пошук.   Зокрема, на кафедрі фармацевтичної хімії ЗДМУ створено«Лабораторію зі стандартизації та технології лікарських засобів», оснащену найсучаснішим надійним обладнанням та високоякісними лабораторними меблями. Все це дає змогу співробітникам кафедри проводити наукові дослідження зі створення оригінальних лікарських засобів та фіксованих комбінацій лікарських препаратів із вже відомими діючими речовинами. Завдяки такому оснащенню лабораторії, яке оновлюється щороку і  вельми великим коштом, співробітники кафедри мають змогу проводити повномасштабні фармако-технологічні випробування.


Поділіться з друзями:   

Останні новини