У Міносвіти відзначили найактивніших науковців премією Scopus Awards

7 університетів та наукових установ отримали премії Scopus Awards Ukraine – відзнаки, започатковані МОН та компанією Elsevier, що є постачальником послуг, які надає найбільша база цитувань рецензованої наукової літератури Scopus.


Вручення відбулося сьогодні, 19 травня, в Міністерстві освіти і науки України під час урочистих заходів до Дня науки, - передає прес-служба Міністерства.

«Відзначення українських вчених престижною премією Scopus Awards є визнанням внеску української наукової спільноти у світовий науковий простір. Ми вдячні нашим партнерам за те, що вони допомагають нам відзначати найкращих науковців та заохочувати їх до подальшого розвитку», – відзначила Міністра освіти і науки України Лілія Гриневич.

При визначені переможців враховувалася як кількість статей, опублікованих у базі Scopus, так і кількість цитувань цих робіт у дослідженнях інших науковців.

Визначення переможців відбувалося за даними найбільшої бази цитувань рецензованої наукової літератури Scopus. Цього року премію отримали:

  • Сільськогосподарські науки – Національний університет біоресурсів і природокористування України;
  • Інжинірінг та технології – Інститут фізики НАНУ;
  • Суспільні науки – Львівський національний університет імені І. Франка;
  • Медичні науки – Інститут фізіології ім. Богомольця НАНУ;
  • Природничі науки – Національний науковий центр «ХФТІ»;
  • Соціальні науки – Національний Університет «Києво-Могилянська Академія»;
  • Найбільш збалансований університет – Київський національний університет імені Шевченка.

Статуетки та дипломи переможцям вручив віце-президент компанії Elsevier Коен ван дер Крот.

Нагадуємо, що премію Scopus Awards Ukraine було започатковано торік. 21 березня 2016 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт і голова правління компанії "Elsevier B.V." (Королівство Нідерландів) Йонг Сук Чі підписали Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством і компанією "Ельсевір". Під час першого нагородження лідерів визначали в 5 номінаціях.


Поділіться з друзями:   

Останні новини