Знання української мови необхідне для якісного навчання іноземців на медичних спеціальностях в українських ВНЗ

Гана зацікавлена у вивченні української мови на належному рівні їхніми студентами, які здобувають освіту в Україні, насамперед, за медичними спеціальностями. Це допоможе їм краще опановувати навчальні програми та здобувати практичний досвід.


Про це йшлося під час зустрічі заступника Міністра освіти і науки України Романа Греби з представниками Медичної та Стоматологічної Ради Республіки Гана, -  передає прес-служба Міносвіти.

«Співробітництво з країнами Африки в галузі освіти є важливим для України, і ми бачимо багато можливостей для подальшої співпраці. Іноземні студенти сприяють покращенню української системи вищої освіти. Ми цінуємо вашу думку щодо процесу подачі заявки, мовної підготовки, а також з інших освітніх питань, які були підняті вами», – зазначив Роман Греба.

За його словами, наразі в Україні навчається 1315 студентів з Гани, 940 з яких саме за медичним напрямом підготовки. Деякі з них входять до числа найкращих іноземних студентів і показують досить високі оцінки на ліцензійному тестуванні «Крок».

Представники Гани розказали про систему оцінювання студентів у їхній країні, майбутнє працевлаштування випускників українських вишів та інші актуальні питання міжнародного освітнього співробітництва.

«Кількість студентів з Гани, які навчаються в медичних вишах України, значно зростає, саме тому ми можемо говорити, що українські ВНЗ є одними з найкращих для нас», – підкреслив Майкл Анане-Домфех, голова Консульського відділу з питань освіти Гани.


Поділіться з друзями:   

Останні новини