Студентство обрало свого другого представника до НАЗЯВО

Сьогодні у Києві відбувся з’їзд представників органів студентського самоврядування, на якому студенти обрали свого представника до Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти.


Імена кандидатів від студентів до НАЗЯВО Міністерство освіти і науки України тримало в таємниці до початку виборів.

Комісія, котра розглядала резюме учасників, надала свої висновки по особам, котрі були допущені до виборів. По одному з претендентів було піднято питання наявності плагіату у наукових публікаціях, про що було наголошено перед голосуванням. Потім після численних дискусій кандидати ознайомили присутніх зі своїми програмами.

Після тривалих дискусій кандидати ознайомили присутніх зі своїми програмами.

Один з претендентів Артем Буряк після озвучення своєї програми зняв свою кандидатуру.  Раніше, у лютому цього року, вже проходили вибори другого представника студентства, на яких обрали Артема.  Проте документи про його призначення Міносвіти не подало вчасно до Кабміну.

Нагадаємо, першим представником від студентства в НАЗЯВО є  Микита Андрєєв. Сьогодні його повноваження якого були продовжені, адже за його відкликання було подано небагато голосів делегатів з’їзду. До повноважень НАЗЯВО належать контроль та гарантія вищої освіти, а також забезпечення прозорості ВНЗ. Ці питання входять і до сфер інтересів студентів.

Другим представником від студентів у НАЗЯВО було обрано Микиту Євстіфеєва.

Зараз точаться дискусії навколо легітимності таких виборів, адже є питання по кількості делегатів, які були присутні на з’їзді.


Поділіться з друзями:   

Останні новини