Курсанти Національної академії внутрішніх справ присягнули на вірність українському народові

30 вересня відбулося складання Військової присяги курсантів Національної академії внутрішніх справ. Привітати та підтримати юнаків та дівчат приїхали батьки та друзі.


До них звернувся перший проректор НАУ, народний депутат України Максим Луцький. Він, зокрема, зазначив: «Немає вищого обов’язку, ніж служити своєму народові, захищати те, що ним створено. У простих, але повних глибокого змісту, словах Військової присяги сконцентровані усі вимоги, що складають основу військової служби у Внутрішніх військ України. Присягнувши, ви на все подальше життя ототожните себе із Внутрішніми військами і підтвердите готовність до самопожертви.»

Завмерли стрункі шеренги курсантів. Чітко карбуючи крок до своїх командирів по черзі підходять юні військові. За мить, над плацом лунають святі слова клятви: «Я… вступаю на військову службу і урочисто клянусь і урочисто клянусь...»

Привітати майбутніх правоохоронців зі святом прибув начальник Департаменту кадрового забезпечення Міністра внутрішніх справ України Юрій Казанський. Він звернувся до батьків першокурсників зі словами вдячності за те, що вони виховали своїх дітей свідомими громадського обов’язку, здатними зробити відповідальний вибір у житті, яке не обіцяє бути простим і безпечним.

Вшановуючи пам’ять працівників органів внутрішніх справ, які загинули виконуючи свій службовий обов’язок, до пам’ятника «Мужності, вірності, героїзму» під мелодію «Степом, степом» було покладено квіти. Офіційна частина завершилась проходженням урочистим маршем, але цьогорічне проходження є відмінним від попередніх років, адже в цей день марширували не лише курсанти Національної академії внутрішніх справ, а й майбутні фахівці Державної пенітенціарної служби та курсанти факультету внутрішніх військ. Наостанок на всіх присутніх чекав святковий концерт за участю художньої самодіяльності академії.

Прес-служба НАУ


Поділіться з друзями:   

Останні новини