У НМУ ім. О.О. Богомольця не підтримали пропозицію МОЗ щодо порогу в 150 балів при вступі

Такий висновок можна зробити з відповіді, яка була надана на запит Міністерства охорони здоров’я адміністрацією НМУ ім. О.О. Богомольця.


Заступник міністра Олександр Лінчевский в листі поцікавився думкою керівників медичних вишів щодо встановлення прохідного балу для всіх предметів на рівні 150 для цьогорічних вступників.

«Міністерство охорони здоров’я України просить Вас повідомити позицію ВНЗ шодо запровадження змін до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів на медичні спеціальності у вигляді мінімального прохідного балу не нижче 150 з кожного сертифіката ЗНО як інструменту підвищення якості медичної освіти», - йдеться в листі.

На що у Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця відповіли, що не підтримують такого варіанту, адже це питання потребує детального вивчення. Також у виші вважають, що доцільно такі зміни до умов ступу вносити вчасно, тобто до 15 жовтня.

«Позиція академічної спільноти НМУ імені О.О. Богомольця щодо підвищення якості знань майбутніх абітурієнтів була відображена у рішенні Вченої Ради Університету, яка одноголосно затвердила мінімальний бал ЗНО з профільного предмету (біології) на рівні 140 для вступників 2017 року. При цьому ми виходимо із щорічного відрахування 7 % вітчизняних студентів разом із 20 % іноземців. Більш радикальне обмеження за балами ЗНО на 2018 рік доцільно визначити після аналізу результатів Вступної кампанії - 2017 не пізніше 15 жовтня 2017 року», - пояснив у відповіді перший проректор університету.

Схоже, що в медичних вишах розуміють, що при підвищенні прохідного балу з усіх предметів до рівня 150 вони можуть залишитись без студентів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини