В ЗДМУ відкрито консультаційний центр для абітурієнтів

Сьогодні в приймальній комісії  Запорізького  державного медичного університету почав працювати консультаційний центр для абітурієнтів. За п’ять хвилин до восьмої ранку сюди  вже прийшли перші відвідувачі.


Денис, 17 років, вступатиме в ЗДМУ: «Дізнався про такий центр з сайту, вирішив скористатися. Робив спробу зареєструватися вдома, не вийшло, сподіваюсь на допомогу. Мрію навчатися саме у медичному університеті в нашому місті».

Максим Кондратенко, випускник Біленьківської загальноосвітньої школи Запорізького району: «Зібрав усі документи і приїхав, сподіваючись, що  відкрити свій кабінет і зареєструватися буде простіше саме в університеті. Маю відповідні бали ЗНО, гадаю, що цей рік стане для мене щасливим і наблизить до мети – стати студентом–медиком. Дуже добре, що тут ідуть назустріч вступникам».

«Цього року, відповідно до діючих умов прийому у вищі навчальні заклади України, а також внесених у них зміни, приймальні комісії 29  червня відкривають консультаційні центри для абітурієнтів, - розповіла відповідальний секретар приймальної комісії ЗДМУ доцент Віра Одинцова. – Метою є допомогти вступникам грамотно впоратися з електронною реєстрацією власних кабінетів, завантаженням туди скан–копій додатків до атестата, фотографій. Є новинка для сільських дітей: окрім цих документів їм потрібно завантажити й реєстраційні картки. Це пов’язано з тим, що випускникам сільських шкіл (2017р), які проживають у сільській місцевості, додатково коригуватиметься конкурсний бал на регіональний коефіцієнт (для Запоріжжя він становить 1, 02), а також на сільський коефіцієнт, що також складає 1,02. Таким чином, у підсумку вступник із села в наш університет матиме до конкурсного балу додаткових чотири відсотки, які можуть бути визначальними при зарахуванні. У такий спосіб намагаємось підтримати дітей із глибинки, які прагнуть здобути вищу освіту. Запрошуємо всіх, хто вагається, чи не має доступу до Інтернету, щоб зареєструватися, завітати в наш консультаційний центр».

За словами Віри Миколаївни, на досвіді минулого року  пересвідчилися, що в перші дні подання документів абітурієнтами комп’ютерні бази просто не витримують потужного навантаження. Тому така поступова робота зі вступниками дозволить підійти до 12 липня уже із переважно завантаженими документами, їм залишиться лише подати заяву. Загалом це можна зробити до 18 години 25 липня.

Першого дня в консультаційному центрі працював з відвідувачами співробітник приймальної комісії, доцент кафедри технології ліків ЗДМУ Богдан Бурлака. «У нас створено всі умови для допомоги вступникам, - розповів Богдан Сергійович. – Маємо чотири робочих місця з ноутбуками, сканер. Готові допомогти кожному, хто завітає».

Таким чином, вступна кампанія -  2017 уже переступила поріг нашого медичного університету. ЗДМУ чекає розумних, наполегливих, зі шкільної лави закоханих в медицину абітурієнтів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини