Іван Вакарчук отримав диплом Doctor honoris causa Інституту фізики конденсованих систем НАН України

У минулу п’ятницю, 30 вересня 2011 року, у Залі засідань ІФКС НАН України відбулася Церемонія вручення диплома Doctor honoris causa Інституту фізики конденсованих систем НАН України відомому вченому в галузі теоретичної фізики, доктору фізико-математичних наук, професору, ректорові Львівського національного університету імені Івана Франка Іванові Олександровичу Вакарчуку.


Рішенням Вченої ради ІФКС НАН України від 16 травня 2011 р. звання Doctor honoris causa присвоєно Іванові Вакарчуку за розробку мікроскопічної теорії бозе-рідини, статистичної теорії невпорядкованих систем, розвиток математичних методів теоретичної фізики, теорії зоряних спектрів і фундаментальних проблем квантової інформатики, а також за діяльність з організації вищої школи у Львові та Україні і внесок у становлення Інституту фізики конденсованих систем НАН України.

Нагадаємо, Honoris Causa (з латини – «Заради пошани») – почесний титул, котрий надається людині не на підставі захисту дисертації, а за його великі особисті заслуги перед наукою чи культурою. Метою присвоєння цього звання є відзначення осіб, які зробили значний внесок у розвиток науки і поширення знань, а також сприяли науковому співробітництву та встановленню міжнародних зв'язків вищого навчального закладу. Це означає також, що університет вважає за велику честь ввести його володаря до свого професорсько-викладацького складу.

Після церемонії вручення диплома Doctor honoris causa ІФКС НАН України професор Іван Вакарчук прочитав лекцію на тему: «Про відповідність між класичними фізичними величинами та квантовомеханічними операторами».

За інформацією прес-служби ЛНУ імені Івана Франка


Поділіться з друзями:   

Останні новини