Державне підприємство НЕК “Укренерго” провело Ніч енергетики в Києві

1 липня у креативному Fedoriv HUB (м.Київ) проходив масштабий освітній захід у сфері енергетики - Ніч енергетики в Києві.


Подія стала столичним початком з побудови першого в Україні інкубатору проектів для інноваційного розвитку електроенергетичної галузі України - проекту “UkrenergoLaboratories”. Проект створено за ініціативи державного підприємства НЕК “Укренерго”.

Захід мав за мету мотивувати молодь, дати прикладні поради із побудова кар’єри та реалізації ідей у реальні проекти. Лекції охоплювали різноманітні теми - від побудови комунікацій та дипломатичних відносин у енергетиці, до енергоефективності та ВДЕ, а також реформування галузі та роль молоді у цьому.

Більше 230 учасників було обрано на конкурсній основі з-поміж більше ніж півтисячі зареєстрованих. Це найактивніші студенти, випускники, аспіранти, молоді підприємці з 13 областей України. Варто зазначити, що вони представляють 51 вищий навчальний заклад у різних галузях знань та бажають інвестувати свій креатив та ідеї у розвиток енергетики нашої держави, її енергетичну незалежність. Вони провели усю ніч  у 9-годинном нон-стопі міні-лекцій від топ-менеджерів найбільших стратегічних підприємств нашої країни.

Хедлайнером заходу став керівник Укренерго Всеволод Ковальчук - новатор галузі, який розповів учасникам щодо набуття навичок управління власним часом, самоорганізації, мотивації та пошуку нових можливостей, доступних для усіх, щоб стати справжніми професіоналами.

«Для того, щоби найкращі люди не шукали себе за межами нашої країни, не шукали себе у сферах, де їм необхідно буде пристосовуватись, щоб вони змогли найти себе саме в тому, про що вони мріють і щоби це було на вістрі сучасної науки та передових технологій, було придумано проект  “UkrenergoLaboratories”. Його головна мета - знайти одночасно і розумних, і ініціативних майбутніх фахівців, які відчують потребу в собі і , що державні підприємства можуть бути гарним місцем не тільки для подальшої роботи, а й для того, щоб прикласти свої зусилля та креативність», - зазначив керівник Укренерго.

Досвідом із найактивнішою молоддю столиці поділились також:

  • заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України - Наталія Бойко;
  • екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України - Володимир Демчишин;
  • виконавчий директор Офісу реформ Кабінету Міністрів України - Антон Ященко;
  • виконуючий обов’язки директора ПАТ «Укрпошта» - Ігор Смілянський;
  • народний депутат України - Олексій Рябчин;
  • директор ДТЕК ВДЕ - Вікторія Сиромятова;
  • керівник проекту UkrenergoLaboratories - Едуард Рубін.

Модератори заходу: Михайло Бно-Айріян - директор з комунікацій та міжнародного співробітництва “Укренерго”, Елліна Мединська - піар-менеджер проекту “UkrenergoLaboratories”.

Програма заходу була насичена інтерактивом: наприклад, перед початком “Ночі енергетики у Києві” на учасників очікувала виставка серійних та саморобних електрокарів, у тому числі й Tesla, а також, феєричне Тесла-шоу.

Подібні енергетичні заходи вже пройшли у Харкові та Львові. У Харкові “Ніч” зібрала понад 400 учасників та 550 реєстрацій із 3 областей країни, 17 спікерів з різних міст України. У Львові захід проходив у приміщенні Львівської ратуші просто у Великій сесійній залі та зібрав 21 спікера та понад 200 учасників із 7 областей.

Наступним етапом проекту стане SoftSkillsSchool - Школа прикладних навичок, для участі в якій з-поміж учасників “Ночі” у кожному місті буде відібрано 14 найбільш мотивованих та найкреативніших. Це дводенна школа, де учасники набудуть таких практичних навичок, як робота у команді, менеджмент проектів, побудова ефективних внутрішніх та зовнішніх комунікацій, пошук та аналіз інформації, а також відпрацювання та прийняття рішень. Після цього у Києві, Харкові та Львові будуть сформовані по 2 проектні команди, які прийматимуть участь у Битві проектів та Енергетичному хакатоні. Це все - заради можливості втілити свої ідеї у реальні проекти, а також для того, щоб стати креативною частиною найбільшої електроенергетичної компанії країни - системного оператора “Укренерго”.


Поділіться з друзями:   

Останні новини