Освітня реформа буде у пріоритеті на наступні пленарні тижні наступної сесії, - Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в інтерв’ю телеканалу «РАДА» у п’ятницю зазначив, що минулий тиждень був активним на ухвалення багатьох політичних рішень.


«Тиждень в цілому був дуже насичений і важкий. Цього тижня вісім законів у цілому, чотири у першому читанні і дев'ять постанов, - зазначив він. - Зважаючи на те, що було шість подань на зняття недоторканності, і для мене було принципово, щоб кожне з питань розглядалось за повною процедурою».

А.Парубій підкреслив, що Парламент зміг « ухвалити фундаментальні закони». На його переконання, питання не в статистиці, а в значенні тих законів: «Цього тижня у четвер за повною процедурою було ухвалено Закон про Конституційний суд України, цього тижня ми змогли прийняти масштабну і серйозну пенсійну реформу. Ухвалили зміни до бюджету, які передбачають кошти на національну безпеку і національну оборону, кошти для соціального і економічного забезпечення як громадян України, так різних соціальних сфер».

Голова Верховної Ради повідомив, що запропонував продовжити роботу сесії, але на це не вистачило голосів. Водночас, зауважив він, «можу твердо сказати, що і медична, і освітня реформи будуть у прерогативі на наступні пленарні тижні наступної сесії». «За літній період депутати зможуть вивчити детальніше всі правки, що були внесені, а їх близько 1000 до кожної з реформ, і впевнений, що після вивчення, обговорення, дискусії ми зможемо успішно пройти реформи і у сфері освіти, і у сфері охорони здоров’я», - сказав він.


Поділіться з друзями:   

Останні новини