Кабмін виділить кошти на покращення нової ЄДЕБО

Глава Уряду доручив Мінфіну та МОН опрацювати можливість виділення бюджетних коштів на удосконалення Єдиної державної електронної бази з питань освіти.


Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву Міністерства фінансів та Міністерства освіти і науки опрацювати можливість виділення з Державного бюджету коштів на удосконалення Єдиної державної електронної бази з питань освіти, яка довела свою ефективність, але потребує додаткової уваги для усунення всіх існуючих операційних недоліків. Про це Глава Уряду сказав під час спеціальної наради за підсумками вступної кампанії 2017 року.

«Сьогодні можливо гарантувати, що труднощі були, але сьогодні усі питання врегульовані  і система довела свою здатність об’єктивно розглядати результати. І фактично сьогодні усі зараховані (до вищих навчальних закладів), - наголосив Володимир Гройсман. - Система готова, і вже у наступній кампанії проблем у нас не буде».

Присутня на нараді Міністр освіти  і науки Лілія Гриневич роз’яснила, що проблеми, що виникали, були пов’язані у першу чергу з запровадженням нового програмного обслуговування. Але сьогодні, відповідно до укладеного договору, інститут-розробник програмного забезпечення протягом року зобов’язаний повністю усунути будь-які недоліки, розвинути і вдосконалити сервіси, які потрібні університетам. При цьому Міністр вибачилася перед абітурієнтами і працівниками приймальних комісій вищих навчальних закладів «за стресові умови роботи».

Глава Уряду звернув увагу, що складнощі подолано, і відтепер жодне втручання в систему неможливе, адже програмне забезпечення - це державна власність. «Головна перемога - що це програмне забезпечення є державним і «приватники» не впливають на управління цим процесом. Це важливо з точки зору безпеки, - сказав Прем'єр-міністр. - Дуже важливо, щоб система, яку сьогодні створює Міністерство освіти і науки, була відкритою, конкурентною, щоб молоді люди могли вступити в той навчальний заклад, який, вони вважають, дасть можливість їм стати більш конкурентними і отримати більш якісні знання».

За даними МОН, наразі відбулося зарахування на місця бюджетного замовлення, майже 90% вступників – зараховані, видано відповідні накази, триває перерозподіл залишку місць серед пільгових категорій, що мають переважне право на отримання місця державного замовлення. Міністерство також працює над вирішенням поточних проблем та проаналізує труднощі вступної кампанії, що виникали, зокрема щодо застосування «сільського коефіцієнту» та інших новацій, щоб не допустити їх у наступному році.


Поділіться з друзями:   

Останні новини