Педуніверситети орієнтовані на минуле і надто відірвані від сучасної школи – Лілія Гриневич

Українська освіта потребує масштабного підвищення кваліфікації вчителів, проте українські педагогічні університети орієнтовані на минуле і продовжують транслювати застарілі методи навчання.


Про це в інтерв'ю DT.UA заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, для підвищення рівня підготовки вчителів Україна розпочинає реалізацію великого проекту у співпраці з Фінляндією.

"Фіни розповідають, що в їхній реформі ініціювали зміни в підготовці вчителя педагогічні університети. А в нас найважча розмова відбувається саме в середовищі педагогічних університетів, які орієнтовані на минуле і продовжують транслювати старі методи навчання. Можливо, тому, що вони поки що надто відірвані від життя сучасної школи. І мені як міністру це дуже прикро", – зазначила Гриневич.

Глава МОН наголошує, що в школі вчителі, в цілому, більше націлені на зміни, оскільки бачать, як змінилися діти, і розуміють, що для їх освіти недостатньо старих методів.

"Тому для нас дуже важливо, щоб у проекті зміни педагогічної освіти також узяли участь педагогічні університети. Участь у ньому вони виборюватимуть на конкурсних засадах.", – сказала міністр.


Поділіться з друзями:   

Останні новини