Рада повинна об’єднатися і проголосувати за закон «Про освіту» – Олександр Співаковський

На цьому під час Погоджувальної Ради наголосив народний депутат фракції  Партії «Блок Петра Порошенка», Перший заступник Голови Комітету з питань науки та освіти  Олександр Співаковський.


«Голосувати чи ні за закон «Про освіту» – так взагалі не може стояти питання. Ми повинні нарешті  об’єднатися в цьому питанні і проголосувати… До закону «Про освіту» після першого читання надійшло 1509 поправок. Тому вважати цей закон – законом однієї людини вже неможливо.  Це закон, який напрацьований і розроблений багатьма народними депутатами. Крім того, 68 відсотків документу ми погодили на робочій групі і частково врахували. Тому можемо говорити, що наразі ми досягнемо певного консенсусу щодо освітньої реформи…», – наголосив він.

«Звичайно, всіх задовольнити не можна. Так, є претензії щодо половинчастості законопроекту, деякі речі в законі треба було зробити краще, але настав час, коли ми маємо віддати м’яч на половину поля Міністерства освіта і науки та  Кабінету міністрів,  аби запустити реформи в освітній сфері. Хочу підкреслити, що фінансова і юридична складова цієї реформи залежатиме від Кабміну. Якщо Кабмін не відпрацює свою частину – реформи не буде», – додав народний депутат.


Поділіться з друзями:   

Останні новини