Вітчизняні виші втратили позиції в рейтингу найкращих університетів світу THE World University Rankings

Українські університети опустилися у світовому рейтингу найкращих університетів світу 2018 року.


Цьогоріч найкращим вишем було визнано Оксфордський університет.

У всесвітньому рейтингу університетів вищої освіти Times 2017-го року Національний університет «Львівська політехніка», Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна перебували нижче 800-ї позицій (всього там було 980 вишів).

У рейтингу Times на 2018-й рік, який налічує 1102 найкращих університети, свої позиції вони втратили.

Так Київський національний університет імені Тараса Шевченка у чарті між 800-ю та 1000-ю позиціями, а інші – за 1001-ю сходинкою.

Водночас, до рейтингу потрапив Львівський національний університет імені Івана Франка, якого не було у переліку попереднього рейтингу.

Times – найбільший міжнародний рейтинг, який оцінює виші за всіма основними параметрами – навчання, дослідження, передача знань та міжнародний світогляд. Для порівняння використовують 13 ретельно відкаліброваних показників ефективності, щоб забезпечити найбільш повне та збалансоване оцінювання. Рейтинг Times піддається незалежному аудиту фірми PricewaterhouseCoopers (PwC).


Поділіться з друзями:   

Останні новини