Професора УДПУ включили до розумового центру міста Вейхай (Китай)

Дійсний член Академії будівництва України, професор, доктор технічних наук, завідувач кафедри техніко-технологічних дисциплін, охорони праці та безпеки життєдіяльності факультету професійної та технологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Талят Азізов у складі делегації провідних учених України побував із діловим візитом у місті Вейхай (КНР).


Візит відбувся на прохання китайської сторони, зацікавленої у налагодженні двосторонньої співпраці, а Талят Нуредінович персонально був запрошений разом з 15-ма академіками та експертами нашої держави, які є науковими авторитетами у відповідних галузях.

Талят Нуредінович разом із керівником української делегації Володимиром Кирчатим вітав  посадовців уряду міста Вейхай, представників науки на Міжнародній конференції передового досвіду у сфері інновацій та підприємництва. Великий інтерес та жваве обговорення викликали два проекти, які професор Азізов представив науковій спільноті: «Сейсмічно-безпечні підвісні будівлі та споруди», «Жорсткість та міцність залізобетонних конструкцій з тріщинами при крученні». Вже сама назва говорить про їх актуальність для Піднебесної, зокрема міста Вейхай, де активно працюють, аби залучити іноземних висококласних талантів та спеціалістів високого рівня для інновацій і підприємництва. Талят Азізов взяв участь у перемовинах по реалізації даних проектів із керівниками зацікавлених організацій.

У складі української делегації наш викладач відвідав різноманітні технопарки Китаю, провів ділові переговори із директором департаменту науки уряду міста Вейхай, директором інституту доріг та дизайну, проректором Шандуньського університету. За словами переговірників Китайської Народної Республіки після більш прискіпливого вивчення проектів спеціалістами  співробітництво буде продовжено.

Візит української делегації, яку приймали тепло і дуже гостинно, набув у Китаї широкого розголосу, так як широко висвітлювався в урядовою службою інформації міста Вейхай, засобами масової інформації.

На завершення  візиту професору Таляту Азізову було вручено сертифікат про зарахуванням його на два роки у розумовий центр міста Вейхай.


Поділіться з друзями:   

Останні новини