Делегація Університету Ханянг відвідала КНУ імені Тараса Шевченка

12 вересня ректор КНУ імені Тараса Шевченка  академік Леонід Губерський зустрівся з Президентом Університету Ханянг (Республіка Корея) відомим вченим паном Янг Му Лі та очолюваною ним делегацією, що перебуває в Києві з 10 вересня.


Партнерські зв’язки з Університетом Ханянг КНУ імені Тараса Шевченка розвиває з 26 травня 2014 року, від часу набуття чинності Угоди про безстрокове двостороннє співробітництво.

Зустріч розпочалася з заяви обох ректорів про необхідність активізації співробітництва, його максимального розширення в сучасних умовах.

Леонід Губерський наголосив на схожості двох університетів за їх структурою, в їхньому складі – гуманітарні і природничо-технічні спеціальності, приблизно однакова  кількість студентів і викладачів, тому дуже легко активізувати те, що вже налагоджено і має спільні напрацювання, їм треба надати нового імпульсу і змісту. Однак в зоні особливої уваги КНУ зараз перебуває напрямок підготовки медичних фахівців, який університет відроджує після тривалої перерви на базі "ННЦ Інституту біології та медицини". Він  поінформував гостей про  те, що медичний факультет існував у нашому університеті з 1840 по 1920 рік і був тодішньою владою виділений в окремий інститут, тепер - Національний Медичний університет імені О. О. Богомольця.

Леонід Губерський підкреслив, що ми маємо намір серйозно розвивати медичний напрямок з огляду на сучасні потреби суспільства, і в цьому важливому питанні ми просимо дружній нам Університет Ханянг поділитися своїм досвідом підготовки медичних фахівців, адже там з 1972 року успішно діє потужний Медичний центр і Навчальний Інститут з підготовки лікарів.

Президент Університету Ханянг Янг Му Лі повідомив, що стан співпраці між університетами є задовільним, в університеті Ханянг працює ряд професорів КНУ, які користуються повагою студентів і корейських колег, і висловив готовність без зволікань розпочати співпрацю у медичній сфері підготовки студентів.

Сторони домовилися про спільні дії у цьому напрямку, зокрема, обмін найближчим часом студентами, аспірантами та викладачами.

Як повідомив проректор (міжнародні питання) Петро Бех, напередодні члени корейської делегації, керівники медичних структур Університету Ханянг відвідали "ННЦ Інститут біології та медицини", зустрілися з українськими колегами і також визначилися з першочерговими кроками співпраці у цьому напрямку.

Проректор з наукової роботи Віктор Мартинюк запропонував можливі проекти спільних наукових досліджень і наголосив, що сьогодні для руху вперед вкрай необхідний обмін ідеями та спеціалістами.

На зустрічі був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Пан Лі Янг-Гу, який бере особисту активну участь у розвитку і розширенні співробітництва в освітній галузі двох країн. КНУ імені Тараса Шевченка наразі співпрацює з 9-ма університетами Республіки Корея.


Поділіться з друзями:   

Останні новини