USAID передав Міністерству освіти і науки сучасне серверне обладнання

Агентство США з міжнародного розвитку USAID в межах проекту міжнародної технічної допомоги Альянс сприяння прозорому управлінню освітою в Україні (Альянс UТЕMA) передало МОН сучасне ІТ обладнання.


Це, зокрема, сервер кластеру віртуалізації, сервер управління та резервного зберігання, мережеве обладнання та система зберігання даних. Вартість обладнання – близько 2,1 млн гривень, - передає прес-служба Міносвіти.

Передбачається, що обладнання використовуватиметься для удосконалення IT-інфраструктури Міністерства: розміщення електронної системи документообігу, покращення інформаційного забезпечення в МОН, посилення захисту інформації. Ця робота є частиною створення потужного центру обробки даних, що запланована Міністерством.

«Впровадження нових управлінських практик на основі новітніх технологій не тільки підвищить рівень відкритості Міністерства, а й збільшить ефективність та прозорість його роботи загалом», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба.

Альянсом UТЕMA вже проведено конкурс на розробку, постачання і встановлення програмно-апаратного комплексу «Система електронного документообігу Міністерства освіти і науки України», переможцем якого стало ТОВ «Смарт Бізнес». Укладено відповідний договір, а також здійснено розробку та затвердження Технічного завдання. Наразі виконуються роботи з розгортання та налаштування серверів та мережевої інфраструктури, а також відбувається інсталяція та налаштування програмних продуктів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини