МОН роз’яснюватиме вишам у регіонах Умови прийому на 2018 рік

З 6 до 15 грудня МОН проведе низку регіональних нарад-семінарів щодо вступної кампанії 2018-го. Відповідний наказ підписав сьогодні, 30 листопада 2017 року, т.в.о. Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.


Як інформує прес-служба Міносвіти, наради пройдуть в Києві, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі , Миколаєві та Львові. На них представники МОН, Інфоресурсу та УЦОЯО роз’яснюватимуть для закладів освіти всі положення Умов прийому на 2018 рік. Семінари відбуватимуться окремо для закладів, які здійснюють прийом на молодшого спеціаліста, та окремо – для вишів, які готують бакалаврів, магістрів та докторів філософії.

«Цього року, традиційно, Умови прийому як на молодшого спеціаліста, так і для інших рівні зазнали змін. Приміром, встановлено конкурсні предмети для вступників на бакалавра і магістра на основі повної загальної середньої освіти. Також 2017-го ми запустили нове програмне забезпечення ЄДЕБО, і зараз воно ще вдосконалюється. Звісно, все це потребує докладного роз’яснення для приймальних комісій закладів вищої та професійної освіти, адже саме на них під час вступної кампанії буде основна робота з організації прийому вступників. Тому запрошуємо до участі в регіональних нарадах керівників або заступників керівників вишів, які відповідають за прийом вступників, відповідальних секретарів приймальних комісій, будемо раді бачити локальних адміністраторів ЄДЕБО», – зазначив директор Департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Перші наради пройдуть в столиці 6 та 7 грудня. Їх проведуть для закладів освіти Києва, Київської, Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей.

З докладним розкладом та адресами проведення можна ознайомитися за посиланням.


Поділіться з друзями:   

Останні новини