Факультет дошкільної та спеціальної освіти УДПУ відсвяткував 25-річний ювілей

Днями в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулось урочисте святкування 25-річчя факультету дошкільної та спеціальної освіти.


Привітати ювілярів завітали ветерани педагогічної праці, викладачі, випускники факультету різних років, представники дошкільних навчальних закладів міста, з якими ведеться тісна співпраця, а також почесні гості, представники структурних підрозділів, батьки, громадськість.

На адресу факультету за багаторічну послідовну та наполегливу працю, високопрофесійне виконання важливого суспільного завдання – підготовку педагогічних кадрів для сфери дошкільної та спеціальної освіти, активну науково-дослідницьку діяльність – лунали найкращі слова привітань від ректорату УДПУ, відділу освіти, молоді і спорту Уманської районної державної адміністрації, відділу освіти Уманської міської ради, завідувачів ДНЗ №25 і №18. Гості бажали факультету подальшого розвитку, невтомного бажання йти вперед та досягати нових успіхів; дарували пам’ятні подарунки, які сприятимуть розвитку матеріально-технічної бази структурного підрозділу університету.

На святі згадали й про тих людей, завдяки зусиллям яких в далекому 1992 році був започаткований дошкільний факультет, і які працювали над його становленням та розвитком. Серед плеяди науково-педагогічних працівників особлива роль належить доктору педагогічних наук, професору, дійсному члену Національної академії педагогічних наук України Володимиру Кузю, який виступив ініціатором створення факультету. Свого часу доклали багато зусиль для розвою факультету його декани Надія Рогальська, нині кандидат педагогічних наук, професор кафедри психології та педагогіки розвитку дитини; Олена Поліщук, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений майстер народної творчості України; Світлана Попиченко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної освіти.

Світлими спогадами про навчання на ФДСО ділилися зі сцени випускники, які завітали на ювілей. Вони дякували педагогічному колективу факультету за благородну працю, за увагу до кожного студента, за прищеплену любов до професії. Зазначимо, що нині відбулося вже 20 випусків на факультеті дошкільної та спеціальної освіти. Чимало випускників – науково-педагогічні працівники УДПУ імені Павла Тичини та інших вітчизняних закладів вищої освіти, вихователі, методисти, керівники дошкільних установ - величезна когорта педагогів, що присвятили своє життя вихованню наймолодших громадян нашого суспільства або ж формуванню кваліфікованих кадрів для дошкілля.

Під час святкувань почесними подяками були відзначені науковці, завідувачі кафедр та представники студентства факультету. Чудового настрою усім присутнім додали яскраві виступи вихованців ДНЗ №12 м. Умань та хореографічної студії «Крок вперед».

Перегортаючи 25-у сторінку своєї історії, факультет впевнено дивиться в майбутнє. Сьогодні ФДСО надає можливість кожному студенту здобути ґрунтовну освіту, реалізувати власні інтереси і нахили. Під керівництвом доктора педагогічних наук, професора Ірини Демченко факультет працює по-новому, сприяє професійному самовдосконаленню та творчій самореалізації кожного учасника освітнього процесу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини