Студенти ЗДМУ – пацієнтам військового шпиталю

Військовий шпиталь є базою кафедри терапевтичної, ортопедичної та дитячої стоматології ЗДМУ.


Щодня тут асистент кафедри Вадим Чернявський проводить навчання зі студентами та інтернами, які опановують стоматологію. Але університетська молодь не лише здобуває тут професійні знання, не менш важливими є уроки добра, людяності й патріотизму. Адже у шпиталь не з доброї волі потрапляють на лікування молоді бійці, ровесники і ледь старші від студентів-медиків : за плечима у них – війна, куди вони потрапили, захищаючи Україну. Багатьох у шпиталь доправляють пораненими, контуженими, і, звісно ж, практично кожен має проблеми з хворими зубами.

Студенти інтернаціональної третьої групи 5 курсу ІІІ медичного факультету прониклись проблемами військових і долучились до волонтерського руху з метою допомоги українським бійцям. На зібрані кошти придбали лікарські засоби, щоб ефективніше лікувати зуби  пацієнтам шпиталю в стоматологічному кабінеті.

«Мені приємно, що наші студенти співпереживають цим молодим людям, які лікуються у шпиталі, - каже  Вадим Віталійович Чернявський. – Адже у країні йде війна, і ми, представники найгуманнішої професії, не маємо про це забувати. Кожен на своєму місці має щось корисне робити для перемоги. Упродовж року ми понад триста бійців АТО відправили зі шпиталю з відремонтованими зубами – лікували, пломбували. Робили це разом з колегою – лікарем шпиталю, за активної участі студентів, інтернів університету. Будемо цю справу продовжувати й далі».

У асистента кафедри Вадима Чернявського є високе моральне право подавати своїм учням уроки професіоналізму й патріотизму : його значний особистий внесок у розвиток волонтерського руху в області відзначено Почесною грамотою Запорізької облдержадміністрації.


Поділіться з друзями:   

Останні новини