Студентка Запорізького державного медичного університету перемагає в мовних конкурсах

Яна Серебрій навчається на першому курсі ІІІ медичного факультету ЗДМУ. Приїхала у Запоріжжя із села Христівка Херсонської області, де успішно закінчила Христівську загальноосвітню школу.


І так чудово володіє рідною мовою, що упевнено перемагає у конкурсах з української на різних етапах. Ось як юнка розповідає про себе та свої уподобання:

«У школі рідної мови мене навчав Юрій Дмитрович Грінченко. Він прекрасний педагог, я вдячна йому за науку, ґрунтовні знання, які отримала. У нас звичайна сільська школа, але вона знаменита своїми талановитими учнями й випускниками. Наші учні беруть участь в олімпіадах з мови, природничих предметів і завжди там перемагають. Я також була учасницею третього етапу олімпіад імені Шевченка, імені Петра Яцика, а також була переможцем четвертого етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з біології й екології.

Моя мама, Лариса Анатоліївна, – викладає хімію в нашій школі, а тато, Олексій Станіславович, працює приватним підприємцем. Лікарем я хотіла бути з дитинства, до одинадцятого класу ця мрія набула конкретних обрисів, тепер я її здійсню, буду лікарем-стоматологом з фаху «ортопедична стоматологія». Гарна посмішка – запорука успіху! Мені подобається читати поезії, особливо Ліни Костенко. Дещо пишу сама. Я стала переможцем першого етапу XVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який проводився в університеті, відтак в обласному – у мене друге місце серед учасників вишів. Там визначили п’ять переможців, які поїдуть у січні на Всеукраїнський етап конкурсу. Я – серед них».

До речі, Яна посіла перше місце й в університетському конкурсі імені Т.Г.Шевченка. Студентка всебічно розвинена, цікавиться природничими науками, готуючись до занять, поєднує літературу з історією, географією, їй дуже подобаються заняття на кафедрі культурології та українознавства. Яна високо оцінює професійність   викладачів, каже, що дуже цікаво працювати на заняттях з української мови за професійним спрямуванням, які проводить доцент Оксана Василівна Сидоренко. Вважає, що потрапила справді в європейського штибу виш, де майбутній лікар має змогу стати всебічно освіченою особистістю.

17 січня уже 2018-го року наша студентка Яна Серебрій візьме участь у серйозному випробуванні – Всеукраїнському етапі конкурсу імені Петра Яцика. Віримо, ти витримаєш його гідно, Яно, успіху й перемоги!


Поділіться з друзями:   

Останні новини