Батьки індійських студентів спокійні за своїх дітей – у ЗДМУ вони, як удома

Коли дитина вирушає  з рідної домівки, батьківське серце завжди неспокійне: чи здорова, не голодна, чи бодай ніхто не ображає.


Надто ж, коли така подорож випадає не на короткий час, а скажімо, на довгих шість-cім років, та ще й у зовсім чужу далеку країну.

Такі думки почасти навідували восени й батьків тридцяти трьох  індійських студентів, які вирішили здобувати медичну освіту в Запорізькому державному медичному університеті і приїхали в Запоріжжя. Хоча, більшість з них раділи за своїх синів і доньок, адже цей виш в Республіці Індія зажив доброї слави, його імідж високий, особливо  там, де працюють лікарями та фармацевтами наші випускники.

Більше того, багато  колишніх випускників привозять навчатися в  університет уже своїх дітей. То ж чи може бути вищою оцінка навчальному закладу!

Для окремих індійських родин це є хорошим приводом знову відвідати місто своєї юності -   Запоріжжя, пройтися коридорами університету, посидіти в знайомих аудиторіях.

Такі хвилюючі моменти пережили нещодавно батьки студентів, які поточного навчального року розпочали навчання в ЗДМУ. Вони завітали до нашого університету з далекої Індії,  щоб ознайомитись з умовами навчання та побуту своїх дітей, навіч   упевнитись, чи насправді в Україні та ЗДМУ так добре, як їм про це розповідали.

Побачене перевершило усі сподівання: індійських гостей зустріли  приязно, доброзичливо, показали навчальні корпуси, зони проживання й відпочинку. Ходили, дивилися, милувалися, захоплювалися. На усі їхні запитання докладно відповіли керівники університету, викладачі, які працюють з іноземними студентами. Батьки були приємно вражені тим, як тут все влаштовано,  тепло дякували  за те, що їхні діти мають змогу  навчатися у такій дружній атмосфері та здобувати  відмінні знання. Гості пересвідчилися, що студентське містечко – зона абсолютної безпеки. Та й  місто наше живе і працює у  спокійному ритмі.

Іноземні студенти, які провчилися перший семестр, навперебій розповідали, як їм тут до вподоби,  наскільки доступною,  водночас якісною і загальноприйнятою виявилась освіта, що її надає Запорізький державний медичний університет. Індійські старшокурсники також  радіють, що їхні лави поповнились, адже, на їхню думку, молоде покоління відіграє ключову роль у зміцненні освітньої, інноваційної та соціально-економічної структури Індії.


Поділіться з друзями:   

Останні новини