Журналісти закритого сайту osvita.com обіцяють помститися МОНМС

Усіх журналістів редакції сайту звільнили і не заплатили за роботу, повідомивши лише, що немає грошей утримувати колектив.


Ще у вівторок, 4 жовтня, припинило своє існування Єдине освітнє інформаційне вікно України - сайт osvita.com. Цей портал був створений у жовтні 2010 року за участі Міносвіти і мав інформувати про всі освітні події в країні.

Як заявила виданню одна з колишніх журналісток сайту, редакція не розрахувався з журналістами: "Нас просто зібрали і сказали – все, закриваємося. Немає грошей утримувати коллектив".

За словами дівчини, звільнені працівники сайту osvita.com плекають плани помсти. "Насправді, дуже дарма вони нас звільнили. Ми знаємо про Міністерство освіти набагато більше, ніж наприклад ви. Про всі схеми. І ми хочемо помститися", - сказала журналістка.

За її інформацією, керівники сайту зараз "намагаються продатися цей сайт комусь, щоб хоч щось виручити з грошей, але поки безуспішно".

Раніше ЗМІ повідомляли, що сайт osvita.com є ланкою у комерційній схемі Міносвіти, міністерство нібито давало приватній фірмі заробити на університетах - по 30 тис. на рік з кожного.

Крім того повідомляється, що про закриття сайту не повідомили навіть ректорів тих вишів, які вже сплатили за реєстрацію на Єдиному освітньому інформаційному вікні України.

Багато університетів здійснило передплату послуг сайту osvita.com на рік у перед.


Поділіться з друзями:   

Останні новини