Україна та США співпрацюватимуть у сфері забезпечення якості вищої освіти, - Лілія Гриневич

Якою має бути шкільна освіта в 21 столітті, застосування сучасних технологій під час навчання у школі, а також співпраця у сфері забезпечення якості вищої освіти.


Про це йшлося під час спілкування Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з Міністром освіти США Бетсі Девос у межах їх зустрічі у Вашингтоні 7 лютого 2018 року, - інформує прес-служба Міносвіти.

«Протягом останніх кількох років Україна працює над реформуванням шкільної системи освіти. Я твердо вірю, що ми маємо перейти від школи, де дітей виключно напихають знаннями, до школи компетентностей, потрібних нашим громадянам у 21 столітті. Для цього ми, зокрема, маємо надати школам та вчителям більше свободи у формуванні та застосуванні своїх підходів до навчання. Крім того, ми повинні дати більше можливостей для батьків обирати школу, яка найкраще відповідатиме потребам та можливостям їхніх дітей», - розповіла Лілія Гриневич.

Вона також зазначила, що Україну в цьому контексті цікавить досвід Америки в розвитку чартерних шкіл, які хоч і фінансуються з державного бюджету, проте є більш незалежними як у виборі способів навчання, так і щодо використання та розподілення ресурсів. Також йшлося про вивчення досвіду США у застосуванні системи шкільних ваучерів.

Міністр освіти США наголосила, що Америка відкрита до співпраці та обміну досвідом. Сторони також домовилися розглянути різні можливі форми співпраці між МОН та Державним департаментом освіти США щодо розвитку систем забезпечення якості шкільної та вищої освіти. Окремою темою обговорення стала можлива підтримка України з боку США у сфері розвитку цифрової освіти.

«Пані Девос, дозвольте щиро подякувати Сполученим Штатам за велику допомогу, яку Україна отримує в межах реформування своєї системи освіти. Прошу не зупиняти існуючу співпрацю, зокрема продовжити фінансування найбільш успішних двосторонніх програм», - додав Посол України в США Валерій Чалий

Слід відзначити, що починаючи з 2014 року співпраця між Україною та США значно інтенсифікувалася. Наразі Посольство США в Україні та USAID є одними з найбільших партнерів у питанні реформування вищої освіти в Україні.

Наприкінці зустрічі Лілія Гриневич запросила  Бетсі Девос відвідати Україну.


Поділіться з друзями:   

Останні новини