Вітчизняні виші протягом 5 років безкоштовно використовуватимуть систему для виявлення плагіату від Plagiat.pl

Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум з компанією Plagiat.pl, що дасть можливість українським вишам протягом 5 років безоплатно використовувати сучасну систему для виявлення плагіату, зокрема з робіт, виконаних різними мовами.


Підписання меморандуму відбулося минулого тижня в приміщенні МОН, - інформує прес-служба міністерства.

«Для МОН важливо створити умови для доступу вишів до сучасного інструменту та відповідних баз даних, які допоможуть у боротьбі з академічною недоброчесністю (плагіатом). У Меморандумі не надається жодного монопольного права чи якихось преференцій компанії Plagiat.pl, але ми отримуємо додатковий інструмент перевірки академічних текстів», – пояснила Лілія Гриневич.

Передбачається, що використання цього інструменту навчальними закладами (їх спецрадами) є добровільним і формалізується у вигляді окремої Угоди між ЗВО та компанією Plagiat.pl. Університети зможуть підписати угоду протягом трьох місяців із дати підписання Меморандуму.

«МОН зацікавлено, щоб більше компаній, на кшталт Plagiat.pl, співпрацювало Міністерством для вдосконалення антиплагіатних перевірок. Ми закликаємо інші компанії виступати із аналогічними проектами на таких же чи навіть кращих умовах», – додала Міністр.

Для допомоги вишам меморандум передбачає, що працівники закладу зможуть пройти денний безкоштовний тренінг для ознайомлення з роботою бази. Університетам пропонують різні моделі використання продукту, включаючи таку, що не надає Plagiat.pl жодного доступу до власної бази (репозитарія).

У випадку отримання доступу до репозитарія ЗВО Plagiat.pl гарантує недопущення копіювання і використання його змісту в комерційних цілях.


Поділіться з друзями:   

Останні новини