У Запорізькому державному медичному університеті відбувся захист магістерських робіт

Упродовж двох днів у ЗДМУ тривав захист магістерських робіт чотирнадцятьма випускниками ЗДМУ зі спеціальності «Лабораторна діагностика».


Здобувачі представили  членам державної екзаменаційної комісії свої наукові дослідження. Роботи ґрунтовні, свідчать про хорошу підготовку і наполегливість наукового пошуку молоді іще на студентській лаві.

Наприклад, Олена Дорожко на кафедрі патологічної анатомії та судової медицини займалася дослідженням раку підшлункової залози. Олена Тимошенко вивчала динаміку імунологічних показників у хворих на екзему, проаналізувавши їх разом з науковцями кафедри  дерматовенерології та косметології з циклом естетичної медицини ФПО. Високу оцінку магістерським дослідженням Сергія Мельніченка та Юлії Недьги дав їхній науковий керівник, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології, доктор медичних наук, професор Олександр Камишний. Цікаву роботу презентував Олександр Бусов, який вивчав особливості стану щитоподібної залози студентів ЗДМУ, які приїхали з різних регіонів України.

Оригінальність досліджень гідно поцінована їхніми наставниками, тому для кожного здобувача знайшлися добрі слова і настанови. Захист відбувся у доброзичливій атмосфері.

«Традиційно роботи магістрів відзначаються досить високим науковим рівнем, - підсумував перебіг захисту  голова державної екзаменаційної комісії, завідувач кафедри лабораторної діагностики,  доктор біологічних наук Сергій Павлов. – Тут значною мірою відіграє свою роль   оснащення наших лабораторій передовим сучасним обладнанням. З року в рік ми бачимо, що наші магістри все більше долучаються до участі  в науковій роботі кафедр, їм імпонує працювати  на новітній апаратурі, це істотно поліпшує їхню підготовку. Усі роботи виконані на досить серйозному рівні – це молекулярні, генетичні дослідження, є приклади, де магістри мають спільні публікації з науковими керівниками у фахових виданнях, тобто, вони цілком серйозно занурені в науковий процес кафедр, і це безперечно, робить їх високо конкурентними спеціалістами серед лаборантів – випускників інших  навчальних закладів».

На захисті були присутні новачки, вони приступили до першого року навчання в магістратурі, лише починають визначатися з темами досліджень,  працювати на кафедрах у лабораторіях, виконувати роботи за обраними темами. Через рік наполегливої роботи вони так само захищатимуть свої дослідження. Пройти цей шлях успішно, як  попередники,  побажав їм декан другого медичного факультету доцент Юрій Полковников. Він висловив сподівання, що  у  майбутньому молоді люди  прийдуть в інтернатуру нашого університету і по закінченні зможуть працювати висококласними лікарями – лаборантами.


Поділіться з друзями:   

Останні новини