Міносвіти вважає неприпустимим зрив освітнього процесу в НМУ імені О.О. Богомольця

Міністерство освіти і науки України сьогодні, 26 лютого, отримало інформацію про те, що адміністративним шляхом – через закриття будівель – студенти НМУ імені О.О. Богомольця були позбавлені можливості продовжувати навчання.


"МОН як головний ЦОВВ, що відповідальний за освіту і науку, вважає неприпустимим зрив освітнього процесу, що відбувається адміністративним шляхом в НМУ імені О.О. Богомольця, який перебуває у сфері управління Міністерства охорони здоров’я", - йдеться на офіційному сайті Міносвіти.

Сьогодні студенти в НМУ імені О.О. Богомольця заявили, що, прийшовши на пари до університету, замість навчання «побачили зачинені корпуси з ланцюгами та розгублених викладачів». У результаті, навіть ті студенти, що хотіли навчатися, не змогли отримати відповідні послуги від закладу. Студенти також заявили, що «сам страйк було оголошено без врахування думки як студентського колективу, так і колективу працівників».

"МОН наголошує, що для студентів, які бажають навчатися, мають бути створені умови для нормального навчального процесу. Студенти не можуть і не мають страждати від жодних конфліктів, зокрема управлінських", - йдеться у зверненні.

Міністерство освіти і науки також нагадує, що стаття 44 Конституції України чітко говорить про те, що «ніхто не може бути примушений до участі або до неучасті у страйку».

Зі свого боку МОН звернулося до керівництва НМУ імені О.О. Богомольця з вимогою виконати свої обов’язки та відновити освітній процес, створивши умови для навчання тих студентів, що бажають навчатися.


Поділіться з друзями:   

Останні новини