Українсько-в’єтнамська співпраця у сфері освіти і науки активізується

4-6 жовтня ц.р. у Києві з офіційним візитом перебувала делегація Соціалістичної Республіки В’єтнам. У рамках візиту відбулося Дванадцяте засідання українсько-в’єтнамської Міждержавної комісії з торгівельно-економічного та науково-технічного співробітництва на якому були присутні Прем’єр-міністр України Микола Азаров та Прем’єр-міністр Соціалістичної Республіки В’єтнам Нгуєн Тан Зунг.


Під час засідання Міждержавної комісії розглядалися питання щодо активізації двосторонньої співпраці, у тому числі у сфері освіти і науки.

Зокрема, Прем'єр-міністр України пообіцяв збільшити кількість стипендій для студентів з В'єтнаму. "Ми домовилися, що Україна збільшить кількість стипендій для в'єтнамських студентів", - сказав Микола Азаров.

А Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник розповів, що сторони домовилися активізувати прямі контакти між вищими навчальними закладами, сприяти вивченню української мови на базі ВНЗ Соціалістичної Республіки В’єтнам шляхом направлення українських спеціалістів.

Також у рамках візиту в’єтнамської делегації ректор В’єтнамського національного університету (м. Ханой ) Май Чонг Нуан відвідав Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Під час зустрічі обговорено і схвалено Меморандум про взаєморозуміння між університетами, за яким сторони заохочуватимуть академічну співпрацю шляхом проведення досліджень та навчання задля подальшого розвитку освіти.

Ним передбачається сприяння академічній співпраці, заохочення обмінів між співробітниками факультетів університетів з метою проведення досліджень, сприяння обміну науковими публікаціями та навчальною літературою, а також інші форми співпраці, про які університети можуть спільно домовитися. Меморандум підписали ректор В’єтнамського національного університету Май Чонг Нуан та ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.


Поділіться з друзями:   

Останні новини