Міносвіти спростило процедуру ліцензування для вишів - відтепер його можна здійснити в електронному форматі

З 1 червня 2018 року МОН планує здійснювати ліцензування освітньої діяльності вишів винятково в електронному вигляді через Єдину державну електронну базу з питань освіти.


Щоб протестувати цю систему та забезпечити її ефективну роботу, з 1 березня 2018 року протягом трьох місяців ліцензування відбуватиметься одночасно як в електронному, так і в паперовому вигляді, - інформує прес-служба Міносвіти.

Ліцензійні справи будуть реєструватися в порядку надходження їх до МОН згідно електронної черги.

“Перехід до електронної форми ліцензування значно полегшить та прискорить його проведення, зменшить затратність та повністю усуне корупційні ризики. А те, що ми зробимо цей перехід від паперової форми до електронної поступовим, дасть можливість закладам освіти адаптуватися до нового формату”, - зазначив директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки Андрій Шевцов.

У межах електронного ліцензування виш самостійно вноситиме відомості про кадрове та матеріально-технічне забезпечення до ЄДЕБО. Кадрову інформацію  потрібно буде оновлювати кожного навчального року до 1 березня, а про матеріально-технічне забезпечення - до 31 грудня або протягом трьох місяців після зміни інформації. Загалом заклад освіти має право, у разі потреби, оновлювати інформацію протягом року.

Докладні роз’яснення щодо процедури надаватиме Технічний адміністратор ЄДЕБО - ДП «Інфоресурс». Інструктивні матеріали можна знайти на сайті ДП «Інфоресурс» у розділі «Керівництво користувача ЄДЕБО».


Поділіться з друзями:   

Останні новини