Дмитро Табачник та Андрій Пінчук обговорили актуальні питання молодіжної політики

Учора відбулася зустріч Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника та Голови Українського молодіжного форуму, народного депутата України Андрія Пінчука.


Зокрема, під час зустрічі обговорювалося питання щодо організації проведення у листопаді п.р. Всеукраїнського фестивалю молоді «Фабрика Майбутнього». Як зазначив Андрій Пінчук, метою цього фестивалю є стимулювання молодих людей до спільної діяльності для розвитку інноваційних суспільно корисних проектів.

«Планується, що впровадження зазначеного проекту буде щорічним та виступить українською альтернативою відомим молодіжним таборам, зокрема Селігеру у Російській Федерації», - зазначив Голова Українського молодіжного форуму, народний депутат України.

За словами Андрія Пінчука, основною вимогою до учасників буде утримання від тютюну та алкоголю протягом всього Фестивалю. «Фабрика Майбутнього» покликана відкрити нові можливості щодо реалізації молодіжних ініціатив, просування ідей активної молоді та планує зібрати близько 1000 молодіжних лідерів з усіх регіонів України за принципом цілеспрямованого та рівнопропорційного до кількості молоді представництва регіонів.

«Учасники фестивалю працюватимуть за такими тематичними напрямами: здоровий спосіб життя, енергозбереження та екологія, державне управління та державна служба, інформація та масова комунікація. Протягом фестивалю проводитиметься ярмарок молодіжних та дитячих організацій, на якому вони представлять свої напрями діяльності. Форматом проведення Фестивалю передбачено безпосереднє спілкування молоді з відомими експертами, науковцями, урядовцями, депутатами, журналістами та митцями», - додав Андрій Пінчук.

У свою чергу Міністр Дмитро Табачник зазначив, що Міністерство підтримає таку пропозицію Українського молодіжного форуму і активно долучиться до його проведення.

Також Андрій Пінчук розповів, що за ініціативи Українського молодіжного форуму реалізовуватиметься проект щодо пошуку молодих новаторів, які можуть запропонувати свої інноваційні ідеї в різних сферах і які, – головне, матимуть прикладний характер, економічність та затребуваність.

«Після опрацювання ідеї молодих новаторів, буде проведений Всеукраїнський молодіжний форум новаторів на базі ВДНХ, де найкращі проекти будуть презентовані представникам органів влади та великого бізнесу. Реалізація такого проекту сприятиме виявленню молодих талановитих людей і сприяння їм в практичній реалізації новаторських ідей», - зазначив Голова Українського молодіжного форуму, народний депутат України.

Учасники зустрічі порушили актуальне питання щодо обмеження прав студентів та аспірантів, які проживають у гуртожитках. Як зазначив Андрій Пінчук, після підписаного Міністром листа Міністерства N 1/9-705 від 14.09.2011 більшість керівників вищих навчальних закладів неправильно його трактують, у деяких випадках ще більше посиливши перепускний режим у гуртожитках.

Тож, Дмитро Табачник зазначив, що направить до керівників вищих навчальних закладів додатковий лист-нагадування щодо вирішення питання унормування системи пропускної системи до гуртожитків згідно з чинним законодавством.

Крім того, Дмитро Табачник та Андрій Пінчук розглянули питання стосовно створення Будинку молоді та Всеукраїнського центру патріотичного виховання молоді.


Поділіться з друзями:   

Останні новини