Кабмін визначив які зі світових рейтингів університетів варті уваги

Уряд затвердив перелік світових рейтингів університетів для визначення особливої категорії іноземців та осіб без громадянства, які претендують на працевлаштування в Україні.


Зазначений перелік світових рейтингів університетів визначено шляхом системного аналізу провідних міжнародних рейтингових систем за ознаками найкращої придатності вимірювати найвищий університетський потенціал.

Рішення Уряду прийняте відповідно до Закону України “Про зайнятість населення”. Відповідно до Закону, особливими категоріями іноземців та осіб без громадянства, які претендують на працевлаштування в Україні і для яких дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства видається на строк до 3 років, є, зокрема випускники університетів, що входять до першої сотні у світових рейтингах університетів. Перелік таких рейтингів визначає Кабінет Міністрів України.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 р. № 154-р, перелік світових рейтингів університетів для визначення особливої категорії іноземців та осіб без громадянства, які претендують  на працевлаштування в Україні:

  1. Академічний рейтинг університетів світу (“Шанхайський”) — Academic Ranking of World Universities (ARWU)
  2. Рейтинг університетів світу за версією “Таймс” — Times Higher Education World University Rankings
  3. Рейтинг університетів світу “К’ю Ес” — QS (Quacquarelli Symonds Ltd) World University Rankings

Поділіться з друзями:   

Останні новини