Представники УДПУ взяли участь у навчальних зустрічах учасників проекту MoPED в Університеті Деусто (Іспанія)

Науковці факультету фізики, математики та інформатики УДПУ імені Павла Тичини як партнери-учасники проекту "MoPED: Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання" в рамках програми ЄС Erasmus+К2 – розвиток потенціалу вищої освіти, взяли участь у навчаннях, що відбулися в Університеті Деусто (м. Більбао, Іспанія).


Делегацію Уманського педуніверситету представляли: менеджер проекту - доктор педагогічних наук, професор кафедри практики іноземних мов Віта Безлюдна; керівник змістової частини - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики Тетяна Годованюк; члени змістової частини - кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету фізики, математики та інформатики Тетяна Махомета та кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри вищої математики та методики навчання математики Ірина Тягай.

Протягом усього періоду навчальних зустрічей учасники ознайомилися із структурою освіти і навчальною моделлю Університету Деусто; імплементацією ряду освітніх інновацій, таких як: метод Case Study в початковій освіті; модель відкритої школи як інноваційна екосистема; робота в MOOK; методика розвитку обчислювального міркування та навчання STEAM через ігрову on-line платформу; особливості гри Кodetu, яка дозволяє формувати та розвивати навички програмування; досвід використання ІКТ в Університеті Деусто. Іспанські колеги продемонстрували можливості он-лайн навчання; роботу в соціальній мережі «Social Lab», яка розроблена в Університеті Деусто; ефективність роботи віддалених лабораторій та креативних кімнат; презентували засоби оцінювання платформи PLATON, методологію TUNING та ключові компетентності, якими має володіти сучасний учитель.

Під час навчальних занять учасники активно долучилися до групової та ігрової діяльності, завдяки чому отримали масу позитивних вражень та мотивацію щодо впровадження новацій у власній професійній діяльності. Цікавою та змістовною була екскурсія до лабораторії Fab-lab, де усі мали можливість побачити процес виготовлення виробів за допомогою 3D-принтера. Кожен день був насичений цікавою та змістовною інформацією, атмосферою співробітництва та позитивними емоціями.


Поділіться з друзями:   

Останні новини