У НФаУ в рамках профорієнтаційного тижня пройшов «Ярмарок вакансій»

За підтримки Харківського обласного центру зайнятості вперше Ярмарок вакансій відбувся у 2011 році.


А вже з наступного був запроваджений комплекс заходів, які тривають протягом тижня і включають проведення практикуючими спеціалістами семінарів із питань успішного працевлаштування, конференції з практики за участю керівників баз практики, «Ярмарку вакансій», до проведення якого залучаються компанії-роботодавці з різних регіонів України, та «Ярмарку спеціальностей НФаУ» для учнів шкіл, коледжів, училищ.

Проведення традиційного вже для НФаУ заходу спільно з Харківською обласною службою зайнятості допомагає студентській молоді знайти собі місце для проходження практики, стажування та працевлаштування. Тільки за підсумками аналогічних заходів 2015-2016 років понад 1 тисяча випускників отримали можливість набути практичний досвід, а по закінченні навчання – роботу.

Мета «Ярмарку вакансій» – сприяння прямому максимально ефективному обміну інформацією між студентами і роботодавцями.

Очікуваний результат від спільного заходу для роботодавців – заповнити поточні та перспективні вакансії, для студентів, випускників – знайти роботу своєї мрії, для Національного фармацевтичного університету – відкрити нові перспективи для реалізації спільних з роботодавцями проектів.

Урочисте відкриття ярмарку відбулося за участі ректора НФаУ Котвіцької А.А. та директора Харківського обласного центру зайнятості Міненка В.Л.

«Ярмарок вакансій – це ефективний інформаційно-роз’яснювальний захід, який допомагає молоді підготуватися до початку професійної діяльності, – відзначила ректор НФаУ Котвіцька А.А. – Правильно зорієнтуватися на ринку праці, знайти місце роботи, систематизувати необхідні відомості для успішного професійного старту – головні завдання проведення ярмарку. Цього року у форумі задіяні 24 роботодавці. Переконана, що присутні тут студенти сьогодні отримають корисну інформацію».

«Молодь, яка прийшла на ярмарок, має нагоду ознайомитися з усіма вакансіями, які є в Україні, а це понад 47 тисяч актуальних вакансій, з них 2,5 тисячі в Харкові, – підкреслив директор Харківського обласного центру зайнятості Міненко В.Л. – За фармацевтичним профілем сьогодні є 210 актуальних вакансій, які потребують укомплектування. І це лише по Харківському регіону».

У «Ярмарку вакансій НФаУ – 2018» взяли участь 11 аптечних мереж, 2 оптові фармацевтичні фірми, 4 виробничих підприємства, представництво іноземної фармацевтичної компанії в Україні, 2 тренінгових центри, Інтернет-портал, контакт-центр. Серед учасників – національні аптечні мережі, які охоплюють усі регіони України: «Мед-сервіс» (349 аптек), «Фармастор» (343 аптеки), «Гамма-55» (298 аптек). Вперше залучені аптечні мережі «Будьмо здорові разом», м. Одеса (60 аптек у 4 областях), «Руан», м. Дніпро (208 аптек у 4 областях), «Леда», м. Харків (7 аптек), завод «Новофарм-Біосинтез», який спеціалізується на виробництві парентеральних лікарських засобів.

«Ярмарок вакансій» відвідали понад 1,5 тисячі студентів університету та коледжу, з яких чверть – випускники.

Вперше опубліковано на сайті НФаУ


Поділіться з друзями:   

Останні новини