У КПІ ім. Ігоря Сікорського провели день відкритих дверей у новому форматі

21 квітня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся День відкритих дверей. Цього разу він проходив у форматі фестивалю науки KPI Scince Fest під гаслом «Університет твого успіху».


Як повідомляє прес-служба університету, численні відвідувачі заходу, а це здебільшого майбутні абітурієнти та їхні батьки, з самого ранку заповнили алею і майданчик поперед входом в історичний корпус №1 університету, а потім і сам корпус. Вони прийшли для того, щоб ознайомитися з факультетами та інститутами і дізнатися про особливості майбутньої вступної кампанії.

Свої інформаційні стенди просто неба розгорнули навчальні підрозділи університету. Це дозволило гостям одразу після реєстрації поспілкуватися з викладачами та очільниками відповідних факультетів та інститутів КПІ ім. Ігоря Сікорського та отримати відповіді на запитання щодо напрямів підготовки, практик і стажувань, можливостей працевлаштування за обраним фахом тощо. Так, представники Механіко-машинобудівного інституту презентували майстер-класи, де відвідувачі мали змогу керувати роботами «Mitsubishi»; ознайомитися з дією електрогідравлічного ефекту Юткіна, використання якого в різних галузях техніки відкриває надзвичайно широкі перспективи; дізнатися, що таке 3d-сканер і спробувати його в дії тощо. Гості фестивалю також могли спостерігати політ дрона, побачити презентацію боліду «Формула – студент КПІ» або навіть взяти участь у фізичних та хімічних експериментах.

Учасникам Дня відкритих дверей роздавалися й відповідні друковані матеріали. Понад те, цього року багато було представлено й інтерактивних комп’ютерних презентацій окремих інститутів і факультетів. Для охочих також було організовано екскурсію по університету та Державному політехнічному музею.

За дві години після початку реєстрації і огляду стендів відбулися загальні збори у Великій фізичній аудиторії. Відкрив їх проректор з науково-педагогічної роботи (перспективний розвиток) КПІ ім. Ігоря Сікорського Олексій Новіков. Він розповів про історію та традиції університету, про особливості навчання в ньому й про перспективи, які відкриватимуться перед тими, хто вирішить здобувати тут вищу освіту. Ну і, звісно, про вимоги до них. А ще він говорив про унікальні можливості для всебічного оволодіння обраним фахом, що їх надає університет усім своїм студентам.

Докладніше про умови вступу у 2018 році розповіла учасникам Дня відкритих дверей заступник Відповідального секретаря Приймальної комісії університету Радміла Сегол. Доповнив її розповідь заступник Голови Приймальної комісії Валерій Можаровський.

Робота Дня відкритих дверей завершилася безпосередньо на факультетах і кафедрах університету.


Поділіться з друзями:   

Останні новини