КПІ ім. Ігоря Сікорського уклав угоду про співпрацю з НПУ імені М.П.Драгоманова

5 червня 2018 р. КПІ ім. Ігоря Сікорського та Корпорація «Науковий парк «Київська політехніка» уклали угоду про співпрацю з Національним педагогічним університетом імені М.П.Драгоманова.


Підписи під документом поставили ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, ректор НПУ ім. М.П.Драгоманова Віктор Андрущенко та генеральний директор НП «Київська політехніка» Володимир Гнат,  - інформує прес-служба КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Участь у церемонії, окрім перших керівників, узяли: з боку Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова його проректори і декани більшості факультетів; з боку КПІ ім. Ігоря Сікорського – директор Інстуитут післядипломної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського, керівник Стартап-школи «Sikorsky Challenge» Інна Малюкова та співробітники департаментів університету.

Підписанню угоди передували зустрічі й перемовини стосовно напрямів співробітництва обох університетів та Наукового парку «Київська політехніка» у справі навчання та інноваційної діяльності. Урешті-решт, в основну її лягли домовленості щодо підготовки на базі обох університетів стартап-проектів та створення компаній, у тому числі освітнього призначення. «Зміст угоди, яку ми сьогодні підписуватимемо, стосується передусім інноваційної компоненти нашої спільної діяльності. Далі ми відкриті для співпраці в будь-яких інших напрямах, тож сьогодні ми лише починаємо цей рух», – зауважив перед підписанням Михайло Згуровський.

«Наша робота – це робота з людським капіталом, з людиною, – сказав, представляючи учасникам зустрічі потенційні можливості Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова щодо налагодження корисної співпраці з КПІ Віктор Андрущенко. – І, зрештою, це й ваша робота. Бо інженер працює не лише з технікою, він працює і з людьми…».

Отож угодою передбачено проведення при Центрі цифрових технологій навчання НПУ ім. М.П.Драгоманова за участі Стартап-школи «Sikorsky Challenge» КПІ ім. Ігоря Сікорського заходів з підготовки, створення та реалізації інноваційних проектів, пов’язаних з інформаційно-комунікаційними технологіями в освіті; організацію і проведення навчання з інноваційного підприємництва за методиками Стартап-школи «Sikorsky Challenge» співробітників і студентів НПУ ім. М.П.Драгоманова; конкурсний відбір перспективних стартап-проектів і внесення їх у базу стартапів «Sikorsky Challenge» КПІ ім. Ігоря Сікорського, а також пошук інвесторів або бізнес-ангелів для цих проектів тощо.

При цьому КПІ ім. Ігоря Сікорського та Науковий парк «Київська політехніка» надаватимуть НПУ ім. М.П.Драгоманова консультативну, методичну, організаційну та іншу допомогу в проведенні конкурсів і фестивалів стартапів; у відборі та підготовці кращих стартапів для участі в щорічному Фестивалі «Sikorsky Challenge», що проводиться в КПІ ім. Ігоря Сікорського; братимуть участь у супроводженні стартап-команд на етапі інкубації і створення стартап-компаній (за окремими договорами); сприятимуть пошуку й залученню до співпраці інвесторів і бізнес-ангелів для інвестування в стартапи педуніверситету, а також у взаємодії з бізнес-структурами, зацікавленими у розвитку інноватики; братимуть участь у підготовці інноваційних проектів Центру цифрових технологій навчання НПУ імені М.П.Драгоманова до подачі в міжнародні фонди і програми.

У свою чергу, НПУ імені М.П.Драгоманова забезпечуватиме фінансову підтримку навчання своїх співробітників, менеджерів і тренерів у Стартап-школі «Sikorsky Challenge»; організацію власних конкурсів стартапів і участь кращих з них у Фестивалі «Sikorsky Challenge» КПІ ім. Ігоря Сікорського, створення власної бази стартапів, у тому числі освітнього призначення з подальшою її інтеграцією із базою стартапів «Sikorsky Challenge» КПІ ім. Ігоря Сікорського; розміщення на своїх інформаційних ресурсах матеріалів про Стартап-школу «Sikorsky Challenge» й Інноваційну екосистему КПІ «Sikorsky Challenge» та багато іншого.


Поділіться з друзями:   

Останні новини