У ЗДМУ в урочистій обстановці вручили дипломи випускникам

Цього року, який для ЗДМУ ознаменований кількома ювілейними датами, 1577 випускників поповнюють ряди працівників медичної та фармацевтичої галузі нашої держави та 18 країн світу.


Студентський загал палкими оплесками зустрів своїх наставників – професорсько-викладацький склад вишу, голів державних екзаменаційних комісій, деканів факультетів, і звичайно ж, ректора ЗДМУ, доктора медичних наук, професора Юрія Колесника.

Не приховував свого хвилювання і Юрій Михайлович, який першим виголосив вітальне слово випускникам. «Шістнадцятий раз виходжу як ректор на сцену в такий день, і завжди це мить особлива, як і сьогодні, - сказав Юрій Михайлович, - бо ми прощаємось цим прекрасним курсом, розумними молодими людьми, яким ми даємо путівку в життя. У життя, яке з кожним днем стає усе складнішим і вимагає потужних знань, високого професіоналізму, громадянського гарту. Університет буде завжди радо зустрічати вас, у майбутньому – ваших дітей. А ви маєте   пам’ятати, що закінчили навчатися у рік, ознаменований ювілейними датами: 115 років навчальному закладу, 50 років, відколи він став медичним,  є ще кілька красивих пам’ятних дат. Але найголовніше  - ви отримали найкращу професію у найкращому виші країни. Завжди цим пишайтеся! Ми задоволені, що змогли передати вам високого ґатунку знання, гідно провели розподіл, ви зможете успішно отримати своє перше робоче місце. Життя розставить усе на свої місця, але безумовно одне – ви зумієте реалізувати своє покликання найкращим чином. Спасибі, що радували нас високим рівнем знань, результатом ліцензійного іспиту «Крок», окремі з вас склали його найкраще в Україні.  Наш університет, його випускники користуються великою повагою не лише на теренах держави, але й у багатьох країнах світу, і це дуже приємно. Вітаючи вас, бажаю  щасливої життєвої й професійної дороги»!

Цей рік позначений для університету  сотим випуском провізорів, 51 випуском лікарів, 30 випуском лікарів – педіатрів, сьомим випуском стоматологів, 40 випуском провізорів заочної форми навчання, 10 випуском провізорів – косметологів, 11 випуском лаборантів – діагностів. Отже, вишу є ким пишатися, у його славну історію вписують прекрасні сторінки тисячі висококваліфікованих фахівців. До них приєднаються і цьогорічні випускники.

Привітати їх прийшли керівники обласної, міської влади,  головні  лікарі медзакладів області, представники фармацевтичних компаній, багато інших гостей. Від імені депутатського корпусу  до молодої медичної генерації звернувся очільник Запорізької обласної ради Григорій Самардак, який зазначив: «Ми  пишаємося здобутками університету, його незмінно високими рейтингами, і  його випускниками, лікарями, які сьогодні працюють в медичних закладах України, Запоріжжя, області й у  всьому світі. Ви обрали нелегкий фах у непростий для галузі час, але я щиро бажаю кожному з вас знайти своє покликання й реалізуватися у професії».

Високу місію  флагману вищої освіти краю – ЗДМУ підкреслювали у вітаннях, адресованих  з нагоди святкової події  загалу заступник голови Запорізької обласної держадміністрації Едуард Гугнін, директор Департаменту охорони здоров’я ЗОДА Вікторія Клименко, голова обкому профспілки медичних працівників Ірина Бальченко, інші гості.

Хвилюючим було вітання своїм іще студентам, завтрашнім колегам, їхніх деканів – доцентів Володимира Компанійця, Юрія Полковнікова, Максима Шишкіна, Олександра Кремзера. Вони щедро віддавали свій професіоналізм, ентузіазм і організаційний талант вихованцям, пропускали через власні серця їхні невдачі й помилки, раділи здобуткам, тому прощатися з випускниками завжди трішки сумно.

Настала урочиста мить вручення дипломів з відзнакою відмінникам навчання. Цю почесну місію разом з ректором ЗДМУ, професором Юрієм Колесником здійснив академік Олександр Никоненко. Олександр Семенович принагідно навів  приклад зі своєї молодості:  півстоліття тому, одразу після випускного,  йому довелося стати за операційний стіл провінційної лікарні, щоб пройти дорогою хірурга усе життя.  Отже, часи змінюються, а робота медика залишається однаково затребувана суспільством і кожен свої випробування має пройти сам, покладаючись на знання, напрацьовуючи досвід і невпинно вчитися, щоб стати в професії кращим.

Далі були моменти урочистої присяги, напуття Гіппократа, вдячні слова випускників своїм наставникам, низький уклін, квіти, сльози у їхніх очах.

Не менш яскраво прощалися зі студентством 349 випускників ЗДМУ із зарубіжних країн.  Феєричним дійством, сповненим музики, підкресленим яскравим вбранням юнаків і дівчат, стало вручення їм дипломів. На сцені разом з іноземною молоддю в урочистий момент  були ректор ЗДМУ, професор Юрій Колесник, перший проректор, доцент Микола Авраменко, декан другого міжнародного факультету, доцент Іван Мельник. Розділили радість зі своїми дітьми і батьки, приїхавши, подолавши тисячі кілометрів з інших континентів.  Емоційні вітання іноземних випускників були щирими, адже  Запорізький  державний  медичний університет став на час навчання другою домівкою, тут вони здобули професію,  а також знайшли багато друзів, вивчили мову нашої країни.


Поділіться з друзями:   

Останні новини