Печерський райсуд Києва поновив Амосову на посаді ректора НМУ

Печерський районний суд Києва своїм рішенням від 20 вересня 2018 року поновив на посаді ректора Національного медичного університету імені О.Богомольця Катерину Амосову.

 


Суд своїм рішенням визнав незаконним наказ Міністерства охорони здоров'я України від 17 квітня 2018 р. про звільнення Катерини Амосової з посади ректора НМУ і постановив поновити її на посаді з дати звільнення. Так само, рішенням Печерського суду задоволено вимогу сторони позивача про відшкодування їй моральної шкоди в розмірі 1 тис. грн у зв'язку з тим, що наказ МОЗ був визнаний незаконним. Згідно з судовим рішенням, ректор К.Амосова має приступити до виконання своїх службових обов'язків із 20 вересня ц.р.

"Ми обґрунтовано очікували такого судового рішення, оскільки наші вимоги базувалися на положеннях трудового законодавства і Закону "Про вищу освіту"", - резюмувала свою заяву за підсумками засідання адвокат Катерина Манойленко.

У представників МОЗ є 30 днів для того, щоб подати апеляцію на рішення Печерського суду Києва.

В МОЗ вважають це рішення сумнівним.

Доки МОЗ України не отримав належним чином завірену копію рішення суду, Катерина Амосова не є керівником НМУ ім. О.О. Богомольця. Для поновлення її на посаді має бути виданий відповідний наказ МОЗ України та на його підставі внесено зміни до Єдиного державного реєстру. Тому наразі Катерина Амосова не має повноважень видавати накази як ректорка університету, - йдеться у повідомленні прес-служби МОЗ.


Поділіться з друзями:   

Останні новини