Сайт бібліотеки СумДУ – найкращий в Україні

Бібліотека Сумського державного університету зайняла І місце у номінації "Кращий сайт бібліотеки вищого навчального закладу" за результатами першого Всеукраїнського конкурсу бібліотечних інтернет-сайтів. Конкурс проводився Українською Бібліотечною Асоціацією спільно з Міністерством культури України.


Сьогодні бібліотечно-інформаційна система СумДУ охоплює весь навчальний заклад із усіма позабазовими структурними підрозділами. Система вибудована так, що через Інтернет із будь-якого куточка на планеті можна увійти у відповідну базу даних Центральної бібліотеки і мати такі ж можливості, які надаються безпосередньо у її комп’ютеризованих читальних залах та інших структурних підрозділах. Цілодобовий доступ до інформації забезпечується саме інформаційно-пошуковими можливостями та сервісами, реалізованими на сайті Бібліотеки СумДУ, який є відкритим інформаційним порталом не тільки для університетської спільноти, а й для всієї громади регіону: студентам інших університетів, учням гімназій, ліцеїв, шкіл, науковцям, фахівцям підприємств, організацій регіону, приватним підприємцям.

На сайті розміщена інформація, яка відповідає виключно цілям сайту бібліотеки СумДУ: інформаційна підтримка навчання, дослідницької роботи, просвітницької діяльності університетської спільноти на принципах зручного та оперативного доступу до інформації.

Постійне збільшення користувачів сайту свідчить про наявність актуальної повнотекстової доступної інформації, що забезпечується системним поповненням в on-line режимі власних ресурсних баз, передплачених та відкритих електронних колекцій.

Сайт бібліотеки і ресурсні сайти бібліотеки – Електронний каталог та Інституційний репозитарій – мають українську, російську і англійську версії і є зручними для користувачів із різних країн. Що важливо, на сайті забезпечений зворотний зв'язок у вигляді on-line консультації.

За матеріалами прес-служби СумДУ


Поділіться з друзями:   

Останні новини