Чиновника Міносвіти підозрюють у привласненні 2 млн студентських грошей, – прокуратура

Працівники поліції задокументували протиправну діяльність посадовця одного із підрозділів Міністерства освіти та науки України, який у період з 2013 по 2016 роки, будучи керівником громадської організації, привласнив понад 2 мільйона гривень.


Правоохоронці встановили, що посадовець, будучи головою громадської організації, маючи доступ до її банківських рахунків, та являючись їх розпорядником, шляхом підроблення документів оформив на своє ім’я банківські картки, на які перерахував понад 1,2 мільйона гривень організації.

Також, в ході досудового розслідування було задокументовано факт привласнення фігурантом понад 800 тисяч гривень. Кошти видавалися на відрядження студентів організації для проведення закордонних студентських конференцій.

На підставі ухвали суду оперативники Управління захисту економіки у м. Києві Нацполіції, слідчі Солом’янського управління поліції під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 9, провели обшук за місцем проживання фігуранта, під час якого вилучили документацію, що підтверджує його протиправну діяльність.

Слідчим шляхом зібрано достатньо доказів, які підтверджують причетність посадовця до вчинення кримінального правопорушення. На даний час фігуранту повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.


Поділіться з друзями:   

Останні новини