Порошенко привітав президента НАНУ академіка Патона зі 100-річчям

Президент України Петро Порошенко привітав президента Національної академії наук України Бориса Патона зі 100-річним ювілеєм.


Про це йдеться у вітальному повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Президента України.

"Високо ціную Вашу вірність обраній справі та самовіддане служіння Україні. Ваш життєвий шлях i професійна діяльність позначені невтомною працею, творчим підходом до вирішення складних наукових і науково- технічних проблем, винятковим умінням передбачати перспективність досліджень і сприяти їх розвитку", - сказано в привітанні.

Глава держави зазначив, що український народ шанує Бориса Патона як талановитого організатора науки і видатного вченого, який назавжди увійшов у вітчизняну історію.

"Нехай талант, наснага й оптимізм і надалі допомагають Вам у всіх творчих задумах. Бажаю Вам, Борисе Євгеновичу, міцного здоров’я, мирного неба, щедрої долі та нових звершень в ім’я України", - йдеться в привітанні Президента.

Зазначимо, Борис Патон - академік, президент НАНУ з 1962 року. Цього ж дня, 27 листопада 1918 року, гетьман Петро Скоропадський підписав закон про створення Української академії наук.


Поділіться з друзями:   

Останні новини