Україна та Малайзія підпишуть Угоду про співпрацю в сфері освіти

Підписання двох Угод про співпрацю – у сфері освіти та у сфері науки, меморандуму для спільних антарктичних досліджень, розвиток академічної мобільності, програм подвійних дипломів і зв’язків вишів України та Малайзії.


Про це йшлося під час зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з Послом Малайзії в Україні Дато Раджа Реза Раджа Заіб Ша сьогодні, 3 грудня 2018 року, у приміщенні МОН, - інформує прес-служба міністерства.

«Я перебуваю в Україні вже протягом 3 місяців. За цей час відвідав багато закладів освіти, університетів. Україна має успіхи в сферах аграрних наук, медицини, морських досліджень, військової інженерії та авіабудування. На майбутнє я сподіваюсь, що наші країни могли б співпрацювати в цих напрямах», – зазначив Посол Малайзії.

Він розповів, що сьогодні Малайзія у межах країни розбудовує великий освітній хаб і зацікавлена в поглибленні освітньої співпраці з Україною та українськими вишами. З огляду на це Малайзія має бажання підписати Угоду про співпрацю у сфері освіти, яка визначила б подальші пріоритети роботи. За словами Посла, Міністерство мультимедіа, науки та техніки Малайзії зацікавлене у підготовці аналогічної угоди у сфері науки та досліджень, а також меморандуму про співпрацю з українською антарктичною станцією для розвитку спільних кліматичних та морських досліджень.

«Наскільки мені відомо, ми вже почали підготовку міжміністерської Угоди у сфері освіти. Я сподіваюсь, що зможемо підписати її 2019-го. Стосовно Угоди про співпрацю у сфері науки – ми абсолютно відкриті до обговорення та з радістю підпишемо такий документ. Щодо антарктичних досліджень, я переконана, що з цим не має бути проблем. Після зустрічі я дам доручення, аби з вами також зустрівся очільник Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий, з ним можна буде узгодити деталі», – повідомила Лілія Гриневич.

Міністр додала, що МОН також зацікавлено у проекті зі зміни функціоналу Міністерства освіти Малайзії, що відбулося під проведення освітньої реформи.

«Я чула дуже схвальні відгуки про здійснені вами трансформації. На жаль, я не знаю деталей, але нашому Міністерству дуже цікаво ознайомитись із вашим досвідом, як правильно підкорегувати функціонал Міністерства під реформу та якими резонами ви керувалися при цьому», – пояснила Лілія Гриневич.


Поділіться з друзями:   

Останні новини