Обрано 22 членів НАЗЯВО – підсумок засідання Конкурсної комісії

Конкурсна комісія обрала 22 членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО).


Її засідання відбулося сьогодні, 5 грудня 2018 року, в приміщенні Міністерства освіти і науки та транслювалося онлайн на Фейсбук-сторінці МОН.

Перелік обраних членів та їхні конкурсні бали можна переглянути тут.

«Процедура обрання майбутніх членів Нацагентства відбулася абсолютно відкрито та прозоро. Участь у засіданні взяли 8 з 9 членів Конкурсної комісії, кворум був забезпечений, як і дотримання усіх інших передбачених законом процедур. Наступний крок – затвердження обраних кандидатів Урядом. Після цього агентство зможе розпочати свою роботу», – зазначив заступник Міністр освіти і науки Юрій Рашкевич.

Нагадуємо, що до участі в конкурсі було допущено 116 кандидатів. Кожного з них Конкурсна комісія оцінювала за 10-бальною шкалою за 6-ма критеріями:

  • професійні досягнення;
  • дотримання у професійній діяльності академічної доброчесності;
  • практика застосування у професійній діяльності стандартів та рекомендацій щодо забезпечення якості в європейському просторі вищої освіти та Закону України “Про вищу освіту”;
  • досвід роботи з міжнародними і вітчизняними організаціями, що працюють у сфері освіти, та освітніми проектами;
  • досвід роботи чи навчання в іноземному закладі вищої освіти та/або науковій установі;
  • володіння англійською мовою.

Перед тим, як порахувати загальну кількість балів по кожному з кандидатів, найвищий та найнижчий бали відкидалися як такі, що можуть бути наслідком упередженого ставлення до претендента. За сумою решти балів визначалося місце кандидата в рейтингу.

За результатами подальшого таємного голосування Комісією було обрано 22 членів агентства – 9 жінок та 13 чоловіків. Одне місце залишилось вакантним за квотою Національної академії медичних наук, оскільки були відсутні кандидати, що одночасно були б рекомендовані академією та працювали б в ній за основним місцем роботи. На цю вакансію буде оголошено додатковий конкурс у лютому 2019 року.


Поділіться з друзями:   

Останні новини